avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto, cheltuieli de spitalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto, cheltuieli de spitalizare

Buna . Varul meu a avut un accident cu masina pe un drum ingustat si a dat intr un tractor neiluminat si soferul fara permis si in stare de ebrietate. Au ajus in spital 2 peroaseala varul meu din masina mica si mai o fata . La iesirea din spital le au cerut sa achite fata 2500 lei iar la varu meu i ca nu se stie ca are 3 saptamani de cand e internat . Ma intereseaza daca putem cumva sa obtinem aceste cheltuieli de la asigurarea RCA de la masina mica care era condusa la el sai cheltuieli de spitalizare nu sunt suportate de asigurarea RCA ?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 08:23, 19 Decembrie 2016
Cheltuielile cu spitalizara pot fi achitate in baza politei RCA a soferului vinovat dar nu si pentru soferul vinovat de producerea accidentului.El va trebui sa si le plateasca singur.
Mulțumesc mult. Dar daca el este anagjat la o firma . Nu se poate sa nu plateasca si sa duca angajarea ?
Din cele relatate de dumneavoastra, am inteles ca varul dumneavoastra a intrat cu un autoturism condus de el in tractorul neiluminat.
Este posibil sa fie nevinovat 100%, dar nu cunosc amanuntele.
In cazul in care se va gasi vinovat soferul tractorului, toate cheltuielile, inclusiv si cele de spitalizare vor fi suportate de asiguratorul tractorului, daca are o polita RCA valabil.

Cu stiam,
Laszlo Bicsak


[Vă rog să nu vă mai oferiţi serviciile pe forum!]
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Conform legii. spitalizarea urmare a accidentelor rutiere, vatamarilor cu violenta etc. nu este acoperita de CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident rutier DoruCiubotaru DoruCiubotaru Buna ziua. Doresc sa ma consult cu niste specialisti de pe acest forum pentru a actiona cat mai corect in situatia pe care o voi prezenta. In data de ... (vezi toată discuția)
Am avut un accident rutier în care am fost autor și victimă, iar după spitalizare am primit o factură de 27.100 lei. nu-mi pot permite s-o plătesc pentru că nu lucrez, ce risc? Johnyca Johnyca Buna ziua! Am avut un accident rutier in care am fost autor și victima după 27 zile de spitalizare am primit o factura de 27100 lei Menționez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)