avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tichete de masa

Buna ziua. Asociatiile de proprietari pot acorda tichete de masa angajatilor care au contract de munca?
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 17:09, 3 Septembrie 2009
Exact in sensul celor scrise de "Presedintele" ma gandeam la acordarea tichetelor de masa si bineinteles cu aprobarea adunarii generale. Va multumesc pt.raspunsuri.
Valoarea tichetelor de masa si costurile cui achizitionarea lor se scade din baza de impozitare , din profitul brut al firmei. Iar angajatul care primeste aceste tichete nu plateste impozit pe venit aferent tichetelor. Acestea sunt avantajele tichetelor .
Dar la asocaitiile de proprietari nu se justifica pentru ca:
- asociatiile de proprietari nu sunt platitoare de impozit pe profit si nu-si scad aceasta cheltuiala din baza de impozitare, ci o suporta proprietarii .
- numarul de salariati cu norma intreaga este mic si poate instabil in timp.
- nu cred ca este vreun salariat care, de buna voie sa renunte la 200 lei din salariul de 600 pe care-i ia lunar, luand tichete de masa. Sunt cazuri si la societati comerciale cand salariatii ar dori sa ia banii si nu tichetele.

Persoana juridica ce ofera aceste tichete suporta , pe langa valoarea lor nominala si cheltuielile de emitere si transport ale acestora . Asa ca o asociatie care ar contracta 22 de tichete in valoare de 191,84 lei ar achita in avans prin cont bancar suma de 241,94 lei .
Sunt doar cateva elemente care fac sa nu se justifiuce acordarea de tichete la asociatiile de proprietari.
Sper ca nu va suparati pe mine.
De ce sa ma supar? Cu cat mai multe opinii cu atat mai bine.
@dborsanu
Am dat doar un exemplu teoretic!
In plus norma intreaga nu inseamna intotdeauna 8 ore.

@adriantot
Intrebarea era daca se pot acorda sau nu! Si am raspuns exact la aceasta intrebare.
Salariul lunar de 600RON e pentru angajatii necalificati, cu norma intreaga. Am lamurit acest aspect pe un alt topic.
In plus, asa cum ati precizat, tichetele sunt neimpozitabile prin urmare angajatul ramane cu mai multi "bani" iar Asociatia plateste contributii mai putine scazand baza de impozitare.
Societatile care emit aceste tichete au tarife diferite pentru Asociatii fata de SC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit tichete masa mnd mnd Buna ziua, Daca poate cineva sa ma elucideze in legatura cu impozitul pentru tichetele de masa. In OUG 58/2010, art. 4, lit. b) spune ca: \"se abroga ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa-tichete-impozit-alte drepturi ContSters109653 ContSters109653 Cum se vor impozita bonurile de masa Culegere Completa de Formulare si Declaratii Fiscale 160 de formulare, declaratii si documente necesare in ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete de masa cadou ? aprov1961 aprov1961 Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de ... (vezi toată discuția)