avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli cu reparatia liftului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli cu reparatia liftului

Buna ziua, as dori sa stiu cum este corect sa se repartizeze cheltuielile aferente reparatiei liftului. Este corecta repartizarea pe apartament sau pe numarul de persoane care locuiesc in acel apartament? Cei de la parter nu trebuiesc luati in calcul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:53, 19 Decembrie 2016
Nicio varianta prezentata nu se aplica, reparatiile se repartizeaza pe cota parte indiviza si contribuie si cei de la parter chiar daca nu folosesc liftul. Cei de la parter pot fi scutiti de plata energiei pentru lift.
Este o situatie similara terasei, contribuie toti proprietarii, nu numai cei de la ultimul etaj.
BIneinteles ca vor exista proprietari "eu nu folosesc liftul", "eu nu stau la ultimul etaj",...

Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate
Art. 44-HG1588/2007
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
cyan, moderator
Multumesc!
Liftul este parte comuna,a carei intretinere si reparatie se recupereaza prin repartizare tututror proprietarilor conditionat de cota indiviza
Pentru reparatii si intretinere parti comune,nu exista exceptii/derogari de la obligatia platii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizarea si reabilitarea liftului Xulescu123 Xulescu123 Buna ziua,stau la parter,si acum se fac lucrari la lift,este normal sa plates pentru 3 persoane parte din cheltuieli,tinand cont ca nu folosesc acest lift? Ce ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Banii pentru reparatii si cota indiviza MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Ma numesc Mirela Dorobantu si detin un apartament cu 4 camere in Bucuresti. Am inteles ca de fiecare data cand se fac reparatii, fiecare ... (vezi toată discuția)