avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma de metrologie contractata de asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma de metrologie contractata de asociatia de proprietari m-a inundat

Buna ziua!
In urma unui afis pus pe usa de la intrarea in scara am aflat ca o firma de metrologie va verifica ceasurile de apa rece din apartamente. Angajatul firmei mi-a rupt robinetul de apa din baia de serviciu si parchetul de pe holuri si din sufragerie a trebuit schimbat, fiindca se umflase.
Am incercat sa ma inteleg amiabil cu asociatia de proprietari care contractase firma de metrologie si cu acestia din urma, insa nu am gasit intelegere; primii spun ca eram obligata sa verific robinetii de apa din apartament ca sa fie functionali iar cei din urma ca robinetul era fisurat.
Mentionez ca nu a fost vorba de vreo infiltratie pana la intrarea angajatilor firmei la mine in casa, insa acum, fiindca locuiesc la et.3/4 i-am inundat si pe vecini.
De stiut ca robinetii de la vanele din beci sunt neschimbati din 1977 (de la constructia blocului) iar eu nu sunt instalator.
Nu inteleg de ce o casnica, un croitor sau o bucatareasa (in calitate de proprietari) ar fi obligati sa faca treaba de instalator daca asociatia a semnat contract cu o firma iar pe afis scria ”rezerve de apa pentru 6 ore”...
Nu este obligatoriu sa opresti apa pe coloana cand efectuezi o interventie, așa cum opreste un electrician curentul de la tabloul electric cand schimba o lustra?..
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 06:52, 26 Decembrie 2016
Inteleg ca era robinetul dumneavoastra din apartament care inchide apa pana la apometru. Este personal al dumneavoastra. Nu ai cum sa testezi daca este bun pana nu il sucesti si daca se rupe tot nu poti face nimic, decat cel mult sa fi pregatit. Cu ce este de vina cel care suceste un robinet daca dumneavoastra ii dati un robinet defect? Credeti ca intra in competenta lor sa va schimbe sau sa va verifice robinetul? Acum cateva luni mi s-a intamplat exact acelasi lucru si mie. Sunt robineti de calitate proasta si singurii vinovati suntem noi ca luam lucruri ieftine. Daca sunteti dispus sa cheltuiti bani si sa asteptati ani de zile pana la un verdict final exista o sansa se fiti despagubit.
Sigur ca sunt responsabili de dezastrul intamplat. Niciun instalator cu scaun la cap nu forteaza un robinet care nu se deschide usor si, cu atat mai mult, nu-l forteaza daca nu a inchis apa de la un nivel inferior, adica din subsol.

Si daca proprietarul voia sa-si schimbe acest robinet in alta situatie si chema un instalator, acesta cerea administratorului sa inchida apa din subsol inainte de a se apuca de treaba.
Sunt unele lucruri putin ciudate la d-vs. acolo. Spuneti ca .robinetii de la vanele din beci sunt neschimbati din 1977 (de la constructia blocului). Si eu stau intr-un bloc vechi ( noi ne-am mutat la darea lui in folosinta in 18 ianuarie 1975...primii locatari s-au mutat incepand cu a doua jumatate a lunii decembrie 1974 ) deci in ianuarie implinim 42 de ani de locuit in acest bloc. Sa stiti ca pana acum la subsol s-au inlocuit de 2 ori robinetii de pe fiecare coloana. Fiecare coloana are robinet ( bun, functional ) la subsol, pentru a putea izola doar o coloana in caz de interventii. Nu e normal ca pentru o interventie la un robinet de apartament sa inchidem tot blocul de la vana principala. Acest lucru cadea in sarcina asociatiei sa se ingrijeasca de montarea acestor robineti in subsol( daca nu cumva blocul a fost prevazut cu ei, si s-au deteriorat in timp ). Macar acest lucru se putea face la inceputul anilor 2000 cand a inceput actiunea cu apometrele de apartament ( si firesc poate unii robineti de apartament nu mai inchideau corespunzator,...). Culpa, asa cum a mai scris cineva aici, este comuna. In mare parte este si vina d-vs. Pai cine sa raspunda de starea unor lucruri din propriul apartament? Daca se deterioreaza o priza sunt de vina cei de la Renel? ca nu stiu cum a fost curentul? Periodic, macar la curateniile mai generale sau cele anuale de Pasti sau Craciun puteati incerca sa vedeti daca robinetii respectivi mai functioneaza sau nu, daca isi mai indeplinesc rolul. Apoi nu prea imi este clar cum s-a facut verificarea de catre firma de metrologie. Ca sa verifici daca apometrul functioneaza sau nu si daca este sigilat nu trebuie sa inchizi robinetul de apartament ( dinaintea apometrului ). Daca trebuia demontat apometrul si pus apoi la loc..este altceva, dar nu stiu ce se putea verifica demontand apometrul si punandu-l apoi la loc. Apometrul se verifica montat sau, ma rog, in laborator-dar si aici montat, ca doar trebuie sa curga apa prin el ). Daca se inlocuiau apometrele cu altele este altceva, dar nu reiese asta din relatarea d-vs.Calea cea mai buna ar fi pentru d-vs. o intelegere amiabila cu asociatia, care, asa cum v-am relatat are si ea partea ei de culpa, si evident cu vecinii pentru a se ajunge la o intelegere privind faptul ca vina nu va apartine in totalitate. Totusi se impun unele lucruri urgente de facut in blocul d-vs. pentru a evita pe viitor asemenea situatii. Ganditi-va ca ceea ce s-a intamplat este consecinta unor instalatii vechi, depasite, carwe va pot produce necazurioricand...poate si pe 31 decembrie seara, intr-o noapte sau cand sunteti plecata pentru o perioada mai mare de timp..Va doresc succes in demersurile d-vs. viitoare.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2016
draftacristi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila delictuala VulcuSimona VulcuSimona Buna ziua! Locuiesc la etajul trei, intr-un bloc cu patru etaje. Am fost inundata (eu si inca trei vecini) fiindca angajatul firmei de metrologie, contractata ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)