avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am condus fara permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am condus fara permis

Am fost prins conducand fara permis, si probabil ca o sa primesc interdictie timp de x pentru a nu putea obtine permis de conducere. Este valabil si daca vreau sa dau pentru motocicleta? Precizez ca am fost prins cu masina
Permisul de conducere se elibereaza pentru conducerea vehiculelor pe drum public.

Prin vehicul se intelege orice mijloc de locomotie care este propulsat de un motor.

Prin urmare veti avea dreptul sa conduceti numai carute, biciclete, trotinete.

Obtinerea unui permis se va putea face numai dupa reabilitare, cam 3 ani dupa condamnare, cel mai probabil cu suspendare.
Partea frumoasa in NCP este ca in caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul de 3 ani curge de la data împlinirii termenului de supraveghere, care poate fi cuprins intre între 2 şi 4 ani, deci in minim in 5 ani poate interveni reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe drum forestier poata sa-mi faca dosar penal pentru condus florinelalex_one florinelalex_one daca ma prinde ce sa le zic ca am doar 17 ani sa numi faca dosar penal :( va rog ajutatima :( (vezi toată discuția)
Poliță rca pentru triciclu convertit electric raoul_lf raoul_lf Bună ziua. Dețin un triciclu recumbent cu pedale model delta - două roți în spate, una în față. Gabaritic e destul de mare, are peste un metru ... (vezi toată discuția)
Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic ... goldieczr goldieczr Care este limita legala pentru vehicule cu motor electric / termic fara omologare sau permis? Vehicule ca biciclete electrice, trotinete sau triciclete de ... (vezi toată discuția)