avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Valabilitate factura dupa decesul titularului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Valabilitate factura dupa decesul titularului

In cazul unor servicii de telefonie, este valabila factura emisa dupa data decesului beneficiarului serviciilor precizate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: simircea , utilizator 14:45, 28 Decembrie 2016
Bineinteles.
Trebuie informat operatorul telefonic pentru denuntarea contractului fara plata unor penalitati.
Multumesc pentru raspuns - totusi imi este neclar urmatorul aspect: un contract este o intelegere intre doua parti; in cazul in care una dintre parti dispare ca urmare a decesului, intelegerea si in mod direct contractul nu mai exista - deci orice factura emisa dupa data decesului este teoretic ilegala.
In baza carei legi, rudele persoanei decedate sunt obligate sa plateasca facturi emise pe numele persoanei decedate, mai ales dupa data decesului ?
Nici chiar obligatia de a anunta decesul nu pare normala - firma de telefonie ar fi trebuit sa trimita pe cineva in control dupa prima factura neplatita pentru ca era vorba de o persoana in varsta de 92 de ani.
Obligatiile unei personae trebuie precizate printr-un act juridic cu aprobarea si semnatura persoanei respective - in caz contrar aceste obligatii nu exista.
As dori, daca se poate, sa aflu si parerea Dumneavoastra.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoană decedată ce înregistrează datorii Luci321 Luci321 Pe numele unei persoane decedate de aproape trei ani, compania de telefonie reține, după momentul decesului (adică facturi neplătite pentru servicii ... (vezi toată discuția)
Care sunt psii care trebuie sa ii urmez sa imi rezolv problema? DEWALT... DEWALT... Buna, am avut un unchi care a murit, si care parintii mei au fost cei care s-au ocupat de intretinerea acestei rude, si li se revine sa intre posesia unei ... (vezi toată discuția)
Pretentii nefondate........ dalidana dalidana Ce sanse sunt ca o factura neaccepatata la plata prin nesemnare( tin sa precizez ca sunt persoana fizica si ca factura respectiva a fost intocmita fara acordul ... (vezi toată discuția)