avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Decont benzina
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Decont benzina

buna ziua,

am urmatorul caz :

firma e infiintata in judetul A..localitatea B..sediu social FARA activitate.
Punctul de lucru CU activitate se afla in judetul X localitatea Y.

Firma se ocupa cu..vanzarea de servicii bancare..facem si..teren..sa cautam clienti..si avem si birou in localitatea Y (pct de lucru).

Contabila spune ca mi se poate deconta DOAR jumatate din combustibil.!?(adica trebuie sa am binuri de benzina de 3000 ron..ca sa pot acoperi cei 1500 ron neceasri desfausrarii activ. minime) Asa e?

Distanta la sediu firmei la punctul de lucru e 140km/zi (dus- intors). Cum adica sa-mi decontez decat jumate!? e ok?

firma e noua, neplatitoare de TVA, platesc impozit la cifra de afaceri.masina e cu contract de comodat. (de la mine catre firma..contract cu titlu gratuit..doar intretinerea masinii o suporta firma..)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
rev3enge, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:24, 2 Ianuarie 2017
Ati inteles gresit: 50% din cheltuielile cu combustibilul sunt deductibile la calculul impozitului pe profit iar nu ca decontul trebuie sa fie dublu. De asemenea, si in cazul TVA, daca sunteti platitor.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
Iulian MANEA, Contabil
Eu nu sunt platitor de impozit pe profit ci platitor la cifra de afaceri.

buna ziua,

am urmatorul caz :

firma e infiintata in judetul A..localitatea B..sediu social FARA activitate.
Punctul de lucru CU activitate se afla in judetul X localitatea Y.

Firma se ocupa cu..vanzarea de servicii bancare..facem si..teren..sa cautam clienti..si avem si birou in localitatea Y (pct de lucru).

Contabila spune ca mi se poate deconta DOAR jumatate din combustibil.!?(adica trebuie sa am binuri de benzina de 3000 ron..ca sa pot acoperi cei 1500 ron neceasri desfausrarii activ. minime) Asa e?

Distanta la sediu firmei la punctul de lucru e 140km/zi (dus- intors). Cum adica sa-mi decontez decat jumate!? nu se poate deconta in totalitate?

firma e noua, neplatitoare de TVA, platesc impozit la cifra de afaceri.masina e cu contract de comodat. (de la mine catre firma..contract cu titlu gratuit..doar intretinerea masinii o suporta firma).

rev3enge a scris:

Eu nu sunt platitor de impozit pe profit ci platitor la cifra de afaceri.

Daca sunteti si neplatitor de TVA, atunci deductibilitatea cu 50% a combustibilului si a altor cheltuieli legate de autoturiism nu va afecteaza cu nimic.

Adica, decontati in totalitate.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2017
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont combustibil 100% doar_eumike doar_eumike buna ziua, daca ai o firma propaspat inffintata..Nepalatitoare TVA (nu faci cifra de afaceri de 60-100k euro/an)...activitatea ei este vanzare de ... (vezi toată discuția)
Decontare combustibil birou individual de arhitectura klema klema Bună ziua, Aș avea și eu o nelămurire legată de decontarea combustibilului în interes de serviciu. Deși mi-am pierdut ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)