avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce sa fac
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce sa fac

Daca in 2015 noiembrie.mam angajat cu juma.de norma si in martie 2016 sa schimbat numele firmei si am semnat alt contract si eram ca si nou angajata iar in decembrie 2016 firma a pierdut licitatia si practic miam semnat demisia ca nu mai aveam de munca.intrebarea mea este ei in noiembrie 2016 am ramas insarcinata si daca imediat in ianuarie incep munca in alta parte fara intreruperi de cotizatii pot beneficia de indemnizatia de crestere bebe?astept rasp.si sper ca nu vam bagat in ceata.
Cel mai recent răspuns: Caty. , utilizator 22:48, 29 Decembrie 2016
Puteti benefiiai de indemnizatia pentru CCC daca timp de 12 luni in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit.
De ce?datorita faptului ca 1 an la part time se considera jumatate?trebuie sa am 2 ani neaparat?
Asa este prevazut in legislatie ... nu s-a facut nicio referire la timpul partial de munca.

Trebuie sa aveti minim 12 luni in ultimi doi ani anteriori datei nasterii copilului .
In final pot primi? eu o sa nasc in august 2017 si acum la inceputul luni ianuarie o sa merg la alt job.
www.avocatnet.ro/content/art...


Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură (ultimele două sunt nou-introduse - n. red.), supuse impozitului pe venit (...), beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară", scrie în varianta nouă a actului normativ.


Dupa cum vedeti, nu are nicio legatura cum ati fost angajata- part time sau full time, conditia e sa fi lucrat 12 luni in ultimii 2 ani. Rezulta in cazul dvs ca veti beneficia.


Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Madalina 92 Madalina 92 Contractul meu de munca a inceput la 15 septembrie 2015 si sa incheiat la 31 august 2016,a reinceput la 15 septembrie 2016 si se incheie la 31 august 2017. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului danyela_ng danyela_ng Buna ziua! Sunt angajata la o firma din iunie 2015 (cu un salariu brut de 1231) iar in prezent sunt insarcinata in 4 luni.Daca imi dau demisia in luna ... (vezi toată discuția)