avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!

Contractul meu de munca a inceput la 15 septembrie 2015 si sa incheiat la 31 august 2016,a reinceput la 15 septembrie 2016 si se incheie la 31 august 2017. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in prima jumatate a lunii noiembrie.intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca in cele doua luni,septembrie si octombrie eu nu voi mai fi angajata? Ce solutie am sa primesc totusi aceasta indemnizatie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 3 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

In speta, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC chiar daca in cele doua luni,septembrie si octombrie nu veti mai fi angajata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua. In perioada anului 2015 am lucrat pana in luna octombrie, in 2016 m-am angajat numai din noiembrie. In decembrie am aflat ca sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Lamurire indemnizatie elutza elutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. desi am citit noua lege a indemnizatiilor nu am reusit sa ajung la o concluzie. Pana in data de 16 august ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie? ?? Cristina 87 Cristina 87 Buna seara ,sunt angajata de pe data de 3 septembrie 2017 si sunt insarcinata in 22 saptamani ar trebui să nasc pe 14 septembrie. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)