avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot verifica daca contractul meu de munca este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la ITM?

Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ITM Bucuresti daca contractul meu a fost inregistrat la ITM Bucuresti.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:43, 7 Septembrie 2009
TamaraL a scris:

Inainte de a suna sau a merge personal la ITM , intrebati contabilul firmei la care ati fost angajat deoarece trebuie sa detina aceste informatii .Solicitati exemplarul dvs a contractului si astfel puteti verifica coltul din dreapta sus daca are stampila ITM, numarul si data cand acesta a fost inregistrat.
Angajatorul ar trebui sa fie transparent in a va furniza contractul de munca in care sunteti parte semnatara.
Succes .

In plus, pe contractul astfel inregistrat trebuie sa fie trecut si numele inspectorului care se ocupa de societatea la care lucrati. Puteti afla numele acestui inspector ori intreband contabilul firmei, ori, daca acesta refuza sau daca exista vreun impediment de alta natura, apeland la un coleg care se afla in posesia unui exemplar al contractului sau inregistrat la ITM; veti sti astfel cu cine trebuie sa discutati atunci cand veti suna la ITM. Mult succes!
ioana2525 a scris:

Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ITM Bucuresti daca contractul meu a fost inregistrat la ITM Bucuresti.

Multumesc frumos.

Trimiteti prin posta o cerere prin care solicitati ITM-ului Bucuresti eliberarea unei copii de pe c.i.m. inregistrat de catre angajator.
Adresa este ITM Bucuresti, str.Radu Voda nr.26 - 26A, sect.4 Bucuresti.
Eu cred ca e chiar mai simplu sa solicitati direct angajatorului dvs. un exemplar din contract vizat de ITM si asta puteti s-o faceti pt ca angajatorul e obligat sa va inmaneze un exemplar dar ca sa nu-i spuneti de aceasta obligatie ii puteti spune ca aveti nevoie de copia contractului inregistrat la ITM pt. a angaja un credit si puteti chiar solicita si o adeverinta in acest sens (cu venitul net pe ultimele trei luni). Daca nu va elibereaza adeverinta (care se solicita de obicei la credite), atunci contractul dvs nu a fost inregistrat la ITM... Incercati... Incercati chiar solicitand niste formulare pt credit de la o banca, pt a avea formular de adeverinta... pt ca totul sa para real, ca sa nu-l "suparati" pe angajator... Succes...
Cu scuzele de rigoare pentru atitudinea categorica, dar nu inteleg de ce angajatorul trebuie menajat "sa nu il supere", iar pentru a primi exemplarul cuvenit angajatul ar trebui sa apeleze la "artificii". Nu e corect! Contractul individual de munca se intocmeste in 3 exemplare, unul pentru angajator, unul pentru angajat si unul pentru ITM. Este prin urmare dreptul angajatului sa primeasca exemplarul sau inregistrat la ITM. Prin urmare, asa cum au sugerat si cei de mai sus, daca o solicitare directa adresata contabilului sau administratorului firmei nu rezolva problema, atunci o cerere adresata ITM-ului ar trebui sa o faca...
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
ContSters24933, utilizator
teoretic si principial asa este cum spune Ellise, dar trebuie sa recunoastem ca in practica, mai ales in conditiile din acest an, unii pot alege sa nu doreasca un eventual "conflict" cu angajatorul, fie el si de genul "ai unde sa muncesti, iti primesti banu.. ce pretentii mai ai?.. n-am nevoie de chitibusari.."
Nu vreau sa spun ca este bine sa pleci capul si sa-ti vezi de treaba (nici nu vreau sa-mi aduc aminte de ceo 50 de ani in care toti plecau capul si taceau), dar realitatea este destul de dura.
Fiecare om are dreptul de a alege sa procedeze cum este in interesul lui .

Alte discuții în legătură

Carte de munca si contract de munca gatej cezar gatej cezar buna ziua eu lucram in bucuresti la o firma particulara. as dori sa aflu cumva urmatoarele: -daca contractul meu individual de munca a fost inscris -daca ... (vezi toată discuția)
Cim popycu popycu Buna ziua Am semnat un contract individual de munca in data de 01.11.2009 (in 3 exemplare) inca nu am primit o copie de la angajator stampilata de ITM . ... (vezi toată discuția)
C.m RELUM RELUM Ce se poate face in cazul in care angajatorul nu recunoaste ca este la el cartea de munca ?Am semnat un contract,dar nu am primit un exemplar (vezi toată discuția)