avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune divort

Buna ziua ,

Care este procedura initierii unei actiuni de divort ?
Adica care sunt pasii pentru a cere divortul in instanta ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:59, 3 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Depunerea unei cereri insotita de taxa de timbru judiciar si probe.
Totul (mai putin taxa de timbru) se depune in 2 exemplare daca nu sunt copii ,inori si in 3 daca e vorba si de minori.
Dupa aceia asteptati sa fiti citati.
~ Conținut șters la cerere ~
Toate aceste documente le pot face eu sau este nevoie de un avocat ?
Unde se achita taxa de timbru si unde pot gasi cererile ?
eu1983 a scris:

Toate aceste documente le pot face eu sau este nevoie de un avocat ?
Unde se achita taxa de timbru si unde pot gasi cererile ?

Multe dintre acțiuni, inclusiv acțiunea de divorț, se pot formula și susține fără avocat, însă, având în vedere că dvs se pare că nu vă puteți descurca, mai bine apelați la un avocat (cel puțin pentru consiliere și pentru întocmirea acțiunii de divorț).

Buna ziua,
Le puteti face si sustine singur dar ...
Din cate se vede nu aveti nicio cunostinta de drept asa ca e de preferat sa apelati la ajutorul cuiva care are cuunostinte de drept (avocat de preferat sau, macar, consilier juridic) care sa va sprijine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru divort? laura28 laura28 Buna ziua, Sunt casatorita de un an , si vreau sa divortez . Nu dispun de bugetul necesar pentru a platii un avocat asa ca am nevoie de ajutor deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Divort craivanovidiu craivanovidiu ce acte si ce demersuri trebuie sa fac pentru a divorta pentru parasire de domiciliu,daca \"sotia\"e plecata in strainatate si nu se mai intoarce si cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Divort Georgia_cs Georgia_cs Buna seara. Am o relatie de 4 ani din care 2 casatorie pe parcursul careia au aparut 2 copii. In urma unor reprosuri repetate din partea sotului, finalizate cu ... (vezi toată discuția)