avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces castigat cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces castigat cu banca

Buna ziua,
Am avut un proces cu banca, pe care l-am castigat, cei de la banca ne-au sunat sa ne spuna ca ne vor recalcula dobanda retroactiv si vor face compensare.
Intrebarea mea este suntem obligati sa acceptam aceasta compensare? Adica nu putem intra in posesia banilor? Pot cere dobanda la acesti bani? Recalcularea dobanzii va fi retroactiv cu 8 ani in urma.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:13, 4 Ianuarie 2017
Nu sunteti obligati sa acceptati compensarea,puneti in executare hotararea definitiva prin intermediul unui executor judecatoresc.
Curtea de Apel nu a hotarat cat sa fie dobanda, doar a constatat caracterul abuziv de calcul al ratei, iar cei de la banca au spus ca ne vor calcula dobanda cat am avut-o in primul an, retroactiv si se face compensare. Pot cere bancii sa-mi dea banii si sa imi calculeze dobanda la ei? Cu acesti bani as vrea sa achit din datoriile acumulate in acesti ani, de exemplu la asociatie.
Mai este legal comisionul de administrare? S-a scos prin lege?
Multumesc!
Banca nu va accepta să vă dea bani în numerar din diferența de dobândă.
Va proceda exact cum deja va notificat.
Comisionul de administrare este legal, și nu a fost eliminat.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
Dapix, utilizator
Banca poate impune compensarea doar dacă aveți datorii scadente față de ei, și doar în liita datoriilor scadente. Dacă aveți ratele plătite la zi, trebuie să vă dea banii cash.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat-credit ipotecar liveomars liveomars Buna ziua, Am avut un proces cu banca, am castigat in instanta in ceea ce priveste modul abuziv de calcul al dobanzii, banca mi-a calculat retroactiv dobanda, ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 logodnica logodnica Buna ziua, In articoul din WALL-STREET publicat in 03.09.2010, dl. Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei din cadrul Volksbank a ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare credit dor582004 dor582004 Buna ziua, vin cu rugamintea de a ma lamurii intr-o situatie si anume: -in decursul anului 2008 am luat un credit de la BCR, cu durata de 10 ani, cedit de ... (vezi toată discuția)