avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia consumatorului- returnarea unui produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia consumatorului- returnarea unui produs

Buna seara am achizitionat o pereche de cizme de piele care in momentul in care le-am incercat am simtit ca cizma stanga este fixa fata de dreapta care imi era buna, vanzatoarea a sustinut ca acest lucru se datoreaza neincercarii cizmei si ca isi da drumul dupa prima purtare. Am purtat cizmele de cateva ori si ma strange in continuare la piciorul stang, acestea fiind in garantie m-am prezentat la magazin aducandu-i la cunostinta vanzatoarei ca nu pot purta deloc cizmele pt ca ma strange foarte tare la piciorul stang cu dreptul neavand probleme. Auzind cele spuse imi raspunde ca toate clientele au probleme la piciorul stang si ca dupa mai multe purtari e ok. Am fost intrebata daca am purtat afara cizmele ca in acest caz nu poate face nimic si ca trebuia sa le port 10 zile in casa si daca nu erau ok putea sa rezolve situatia. Ce pot sa fac in acest caz? o reclamatie la protectia consumatorului mar ajuta sa le schimb sau sa imi primesc banii inapoi?
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 15:39, 4 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Puteti inainta o SESIZARE scrisa mai intai, magazinului in care solicitati fie inlocuirea - fie returnarea banilor.

Dupa ce primiti raspunsul scris de la magazin, in caz ca acesta e negativ - va puteti adresa si ANPC.

Cazul meu concret: am patit la fel cu o pereche de adidasi, magazinul a refuzat sa imi dea banii inapoi, astfel ca eu am vandut cizmele mai departe - dura prea mult prin sesizari.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie incaltaminte delia1983 delia1983 Buna ziua, Am cumparat in urma cu aproximativ 2 luni o pereche de cizme din piele in valoare de 200 RON, cu garantie de 60 zile. La prima purtare s-a ... (vezi toată discuția)
Papuci care rod miha hu miha hu buna ziua Am o pereche de pantofi,care i-am incaltat de 3ori si m-au ros , am fost cu ei inapoi la magazin sa imi dea o alta pereche mai mare sau alt model ... (vezi toată discuția)
Reclamatie opc alinbaltag alinbaltag Am si eu o rugaminte la dvs. am achizitionat o pereche de ghete dintr-un showroom al unui magazin online. In momentul in care le-am primit am probat gheata ... (vezi toată discuția)