avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infatisare la proces de divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infatisare la proces de divort amiabil

Ma numesc Cristian si am termen de judecata in 28.09.2009. ,atat eu cat si sotia avand calitatea de petenti S-ar putea sa trebuiasca sa plec urgent in strainatate. Ma poate reprezenta fiul meu major cu procura legalizata ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 17:22, 5 Septembrie 2009
Avand in vedere natura cauzei,aspectul ca exista o intelegere intre parti,se impune prezenta dvs personala ,care sa confirmati instantei interesul si consimtamantul pentru divort ,in conditiile amiabil negociate cu partenerul.
Conform art. 614 C. proc. civ. partile trebuie sa se prezinte personal in fata instantei,cu exceptia cazurilor cand unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate,este impiedicat de vrei boala grava,este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate. In cazul dvs. nu este posibila reprezenarea prin mandtar.
Cererea de divort este personala, iar prezenta dvs. la instanta este necesara...prin urmare nu va poate reprezenta fiul dvs.
Din pacate nu va poate reprezenta fiul dvs., este necesar sa fiti prezent deoarece cererea de divort e personala
"Daca la termenul de judecata, in prima instanta, reclamantul lipseste nejustificat ...."

Dvs. aveti o justificare. Inainte de infatisare depuneti cerere de amanare pentru imposibilitatea de prezentare deoarece a trebuit sa plecati urgent in strainatate. Atasati copie dupa biletul de avion. Daca doriti faceti o procura fiului dvs. pentru a prezenta cererea de amanare si inscrisurile respective.
Deci, asta e: amanati, nu va judecati. Pentru judecata trebuie sa indepliniti conditiile spuse mai sus de colegi.

Alte discuții în legătură

Divort comun acord & strainatate adi74 adi74 Buna ziua. As dori sa stiu cum tb sa procedez daca am termen de judecata a divortului pe cale amiabila, de comun acord, fara obligatii pe data de 24 aprilie ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala mariaba mariaba Mi-a fost ridicata masina parcata intr-o zona discutabila in ce priveste legalitatea. Am achitat taxele de recuperare a masinii si amenda. Am facut ... (vezi toată discuția)
Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)