avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sambata se lucreaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sambata se lucreaza?

Daca in contract nu e scris acest lucru si eu lucrez 40 h/sapt,are voie angajatorul sa ma oblige sa vin sambata sa lucrez,chiar daca nu vine nimeni la cabinet?Precizez ca juristul firmei mi a spus din ziua interviului ca vom lucra si sambata si cand l am intrebat de ce,pt ca niciodata pana acum n am lucrat sambata,mi a raspuns:politica firmei ,iar seful mi a raspuns: toata lumea lucreaza sambata.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 7 Ianuarie 2017
Art.3 alin.3 din Codul Muncii prevede ca : Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

In situatia in care se va lucra in zilele de repaus saptamanal, salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligată să lucrez 6 zile din 7.bună ziua. mă aflu într-o ... Cami90 Cami90 .Bună ziua. Mă aflu într-o situație neplăcută, pentru că sunt obligată să lucrez 6 zile din 7,probabil pentru cel puțin câteva săptămâni. Când ... (vezi toată discuția)
Repaus săptămânal 48h Oana007 Oana007 Buna ziua. Întâmpin o problema la locul de munca. Conform contractului individual de munca, cu nr de 8ore/zi, 40h/săptămâna, este normal și corect sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, angajatii firmei noastre cu progr de lucru de luni ... abraxaint abraxaint Buna ziua, Angajatii firmei noastre cu progr de lucru de luni pana vineri, nu presteaza decat ocazional, munca in zilele de repaus saptamanal, platita cu spor ... (vezi toată discuția)