avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA S.R.L. care face achizitii din China
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

S.R.L. care face achizitii din China

Buna ziua,

Vreau sa deschid o societate comerciala, SRL sau SRL-D (inca nu stiu exact, daca aveti o idee care e mai ok pentru comert cu produse aduse din China va rog sa ma sfatuiti).
Vreau sa aduc produse din China (Aliexpres) pe care ulterior sa le vand On-line.
Ma intereseaza cam toate informatiile referitoare la acest tip de comert pe care mi le puteti oferi, dar in special care e treaba cu taxele vamale (cat sunt, le platesti la posta sau trebuie sa te duci la vama) si cu TVA-ul (cat este si in ce conditii se plateste sau nu... si care sunt implicatiile daca sunt platitor sau neplatitor de TVA), si ce alte implicatii fiscale, juridice, etc sunt.
Orice fel de informatie suplimentara pentru ideea mea de afacere este bine venita (gen, am inteles ca etichetele produselor trebuiesc traduse).
Mentionez ca nu am o experienta mare in ceea ce priveste o societate comerciala asa ca un raspuns cat mai amanuntit si explicat m-ar lamuri mai bine.

Multumesc,
Catalin
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
Catalin1706, utilizator
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 19:10, 17 Ianuarie 2017
1.Ce se aduce din China se numeste import si va trebui sa platiti taxe vamale si TVA in vama la data când va soseste coletul(vama are birou atasat la oficiul postal).
2.Daca tot se plateste TVA-UL in vama de ce sa nu-l deduceti, deci varianta ar fii sa fiti platitor de TVA (oricum la depasirea cifrei de afaceri de 220.000 lei va trebui sa va inregistrati ca platitor de TVA).
3.Pentru vanzare intocmiti facura cu TVA (pentru Romania), iar daca vindeti si in UE facturati in functie de statutul clientului.. Succes..
Multumesc pentru informatii.
Si daca sunt neplatitor de TVA, mai platesc TVA la vama?
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Plata/neplata tva in vama. chitanta? pablobaluba pablobaluba Salut. Am si eu o intrebare. Am ridicat saptamana asta primul colet ca persoana juridica, mai exact ca PFA (sunt platitor de TVA). M-am dus pregatit la ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)