avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma inactiva, reactivata in acelasi an TVA anulat?!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma inactiva, reactivata in acelasi an TVA anulat?!

Buna ziua, am nevoie de ajutor pentru interpretare.
In urma unei verificari amanuntite Anaf-ul m-a facut INACTIVA domiciliu fiscal expirat(big mistake)...pentru asta dragutzul de ANAF mi-a luat si TVA-ul.
De la 01.11.2016 am TVA-ul anulat conform deciziei lor.Pe 20.12.2016 m-au reactivat, si am depus documentati pentru recuperarea codului de TVA(099,088).
Intreabarea mea ar fi daca de la 01.11.2016 am TVA-ul anulat, pe casa de marcat colectez TVA-ul si achizitiile le inregistrez fara TVA apoi dau decl 311 sau practic atat veniturile cat si cheltuielile sunt fara TVA.....va rog o lamurire ca am capul patrat


Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 13:06, 14 Ianuarie 2017
1.nu deduceti TVA
2.Colectati TVA pe care in declarati cu 311 pe care clientii nu il pot deduce
3.dupa reînregistrarea ca platitor va reconsiderati toate facturile pentru care nu ati dedus TVA(deduceti TVA si il cuprindeti in primul decont la rd.regularizari) si respectiv toate cele de vanzare, prin refactuare , astfel clientii vor putea beneficia de dreptul de deducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere decont tva LauraRatiu LauraRatiu Buna ziua Din cauza ca a expirat un contract de inchiriere pt sediu social, firma a fos declarata inactiva de catre anaf in cursul lunii aprilie. S-au depus ... (vezi toată discuția)
Tva societate inactiva Vasile Gina Vasile Gina Buna ziua, Am o societate care a fost declarata inactiva. Cum inregistrez in contabilitate TVA -dedus si cel colectat. Le inchid pe ambele prin 4423? Am ... (vezi toată discuția)
Factura persoana impozabila ce are codul de tva anulat din oficiu Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire I]in cazul unei firme careia din 1 februarie 2014 i-a fost anulat din oficiu codul de inregistrare in scopuri de TVA pentru motivul ca doua ... (vezi toată discuția)