avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna ziua - limita numerar la trecerea frontierei
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna ziua - limita numerar la trecerea frontierei

cati bani cash poti avea la tine trecand dintr-o tara din ue in alta tara din ue de exemplu din ungaria in romania?
Cel mai recent răspuns: venu77 , utilizator 17:34, 15 Ianuarie 2015
Parerea mea este ca, fiind o frontiera interna a UE, nu sunteti supus controlului si prin urmare puteti trece cu orice suma de bani.
Asa este, nu se fac controale insa Directia Generala a Vamilor zice ca zice ca trebuie sa declaram din proprie initiativa daca avem asupra noastra numerar egal sau peste echivalentul a 10.000 euro/persoana:
[ link extern ]
am urmat linkul si am observat ca prevederea respectiva se refera la introducerea /scoaterea din UE, ori intrebarea se referea la granita interna.
Aveti dreptate, am gresit. Scuze!
da..am intrat si eu pe site-ul vamilor si am vazut acelasi lucruri ca si dumneavoastra,problema este ca am intampinat o problema asemanatoare cand am intrat pe teritoriul elvetiei si nu as vrea sa repet intamplare, mai ales ca elvetienii sunt foarte stricti dar in acelasi timp si foarte corecti lucruri pe care nu le pot spune despre politistii de frontiera din romania si ungaria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu schengen LIPCIUC LIPCIUC ce castigam noi romanii prin aderarea la acest spatiu? (vezi toată discuția)
Numerele de handler madelines madelines Am si eu o intrebare si tare as vrea un raspuns cat de clar ... - Unde pot sa aflu eu care este regimul de folosire a numerelor de handler germane,nu ... (vezi toată discuția)
Ce suma de bani trebuie declarata la vama? cristian.UE cristian.UE Eu muncesc in strainatate si m-ar interesa sa stiu cu ce suma de bani ma pot intoarce in Romania. Stiu din auzite ca inainte era o limita de genul 10 mii de ... (vezi toată discuția)