avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Avocat- membru in ONG si Formator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Avocat- membru in ONG si Formator

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un avocat poate sa fie membru intr-un ONG?
Daca da, poate sa intreprinda activitati remunerate in cadrul unui ONG? In ce modalitate? Cu contract de munca/colaborare?
De asemenea, avocatul poate sa tina cursuri de formare profesionala?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:40, 18 Iulie 2017
Da.Contract prestari servicii.
Avocatul poate fi membru ONG, dar nu poate fi salariat al ONG-ului pentru ca legea speciala i interzice orice tip de munca salariata cu exceptia celei de cadru didactic in invatamantul superior juridic. Eventual pentru chestii punctuale ar putea fi platit cu contract civil sau de cesiune de drepturi de autor, dar nu poate deveni un angajat permanent remunerat regulat de ONG decat eventual printr-o interpretare extensiva a legislatiei avocatiale care permite niste functii in organde de conducere a unor societati lucrative si atunci pentru identitate de ratiune ar trebui considerat ca implicit se permite si sa fie intr-o functie in consiliul director al organziatiei cu contract de mandat oneros si deci remunerat cu o indemnizatie... in tot cazul nu contract de munca si deci nu salariu ! Dar e de discutat mult pe marginea neclarei legislatii privind exercitarea profesiei de avocat.... PS si eu ca avocat sunt membru in organe de conducere a unor ONG dar activez ca voluntar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica desfasoara activitate cu titlu gratuit la un srl marymary marymary Buna ziua, rog parerea dvs: in situatia in care o persoana fizica doreste sa ajute un srl, fara sa aiba pretentii materiale, daca este legal acest lucru, si ... (vezi toată discuția)
Procura speciala ong costybracon costybracon Buna ziua Sunt voluntar la o Asociatie nonprofit, presedintele asociatiei calatoreste foarte mult, este cetatean britanic, Dansul ar dori sa facem o procura ... (vezi toată discuția)
Filiala ong lili77 lili77 Vreau sa infiintez o filiala a unui ong,pot sa angajez personal,acest lucru trebuie prevazut in statutul filialei ? Presedintele filialei poate fi si ... (vezi toată discuția)