avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere sporuri datorita dificultatilor fianaciare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere sporuri datorita dificultatilor fianaciare

La o societate comerciala se acorda sporul de vechime stabilit in funcite de vechimea in unitate pe anumite intervale de ani si in anumite procente. De asemenea se mai acorda un spor pentru lucru sambata si duminica si spor de noapte. Toate acestea sunt stabilite prin Contractul Colectiv de Munca. Intrebarea mea esta daca procentul acordat acestor sporuri sporuri poate fi scazut avand in vedere anumite dificultati financiare ale firmei. Daca da va rog sa imi spuneti care este temeiul legal si ce trebuie facut apoi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 11 Ianuarie 2017
Reducerea valorii sporurilor este posibila numai daca se incheie un act aditional la ccm in acest sens. Actul trebuie inregistrat la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul pentru munca sambata-cum se calculeaza? hgabi hgabi As dori sa va intreb cum sa calculeaza sporul acordat unui salariat pentru ca lucreaza sambata? Art.137 (3) prevede acordarea unui spor la salariu, dar nu ... (vezi toată discuția)
Program lucru inegal - sporuri IrinaDu IrinaDu Buna ziua, Lucrez la o companie IT de Outsourcing care isi desfasoara activitatea 24/7. Programul meu este pe ture de la 7 AM la 3:30 PM, de la 3:30 la ... (vezi toată discuția)
Sporuri care se trec in cartea de munca mamon mamon Buna ziua, Revin cu o intrebare legata de sporuri.La angajare,inchei un contract individual de munca,model standard luat de la ITM.Pana acum la rubrica ... (vezi toată discuția)