avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Sigiliu engie
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Sigiliu engie

Sau schimbat contoarele de gaze iar un sigiliu din plumb nu are un marcaj specific ,spun ei.Acum sunt suspecta de furt...cum dumnezeu pot eu, sa demonstrez ca acel contoar a fost instalat cu sigiliul neconform(la receptie am semnat cu incredere ,de unde sa stiu cum trebuie sa arate un sigiliu..?)iar acum sunt buna de plata 7000 de lei ?cand au montat noul contoar i-a facut poza ,oare s-a facut si la montarea primului contoar ?daca fac cerere sa-mi arate poza primului contoar au vrun interes sa mi arate acea poza?sau vor spune ca nu exsista asa ceva?nu stiu cum sa procedez..sper ca sa mai aflat cineva in aceasta situatie din care a scapat cu bine si ma poate ajuta sa cer unele explicatii.Mentionez ca am fost chemata la un mediator care nu vedea decat infractori in fata ochilor si am trecut printr-o situatie mai mult decat umilitoare,dandu-mi de inteles ca este o situatie fara scapare!.Sunt constienta ca se fac tot felul de magarii in acest domeniul dar va asigur ca nu am umblat si nici prin cap nu mi-a dat sa fac asa ceva...Mentionez inca o data ,sigiliile erau la locul lor insa pe un sigilu nu este un marcaj,este posibil sa se fii sters in 8 ani de zile din cauza temperaturilor?Nu stiu ce explicatie sa fie...si cum sa demonstrez ca sunt nevinovata?
Cel mai recent răspuns: marian camelia , utilizator 00:04, 13 Ianuarie 2017
Nu mentionati la ce concluzie s-a ajuns in urma medierii. In cadrul medierii puteati cere ca firma sa prezinte documente certe ca poseda respectivele sigilii la data inlocuirii contorului (facturi, PV de predare la instalatori tipul de sigiliu invocat in data inlocuirii contorului si ca a reprimit vechile sigilii pe care le-a casat, etc.).
Daca medierea nu are/ nu va avea succes, dvs. refuzand sa platiti, probabil se va ajunge in instanta si acolo firma va trebuie sa dovedeasca ca dvs. ati umblat la sigilii. Daca nu va avea documente certe (poze, PV semnat cu consemnare tip de sigilii, etc.) instanta va constata vorba dvs. (nu ati umblat) versus vorba lor (ati umblat) si probabil, la cererea partilor in proces, va dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea instalatii de gaze. Unul din obiectivele expertizei poate fi stabilirea modelului de sigiliu utilizat de firma de gaze la data inlocuirii contorului.
Va multumesc pentru raspuns!concluzia:dupa o formula de calcul facuta de engie se constata ca am de platit suma de 7000 de lei,iar daca aduc dovada ca nu am venituri se face o redecere de 40% .Eu ma bazam pe facturi emise pe timp de iarna care ajung pana la 1400 chiar si 1700 de lei la regularizare...dar in zadar consumul pe care il face orice om legal in timp de iarna nu la convins ca sunt corecta asta in conditiile in care am doar centrala pe gaze si aragaz la butelie...
Si...chiar nu am stiut ce sa intreb...si cum sa ma disculp ,in fata unui d-mn "pus pe traba"nu ma asteptam la asa concluzie...am ramas blocata si fara cuvinte..!
Inteleg ca aveti doar centrala pe gaze si aragaz. La facturile pe care le platiti 1200-1700 lei, daca sunt lunare este enorm. Presupun ca facturile le platiti la 3 luni.
Da...doar iarna la regularizare in special in luna martie!din pacate ,nu am avut obiceiul de a transmite indexul,din cauza timpului petrecut la serviciu...vara ne avand aragazul racordat la retea(am butelie) sunt facturi mici si probabil asta deranjeaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu contorul de gaze Sabin 2 Sabin 2 Am un punct de consum gaze unde nu s a citit contorul 3 ani. Am primit facturi estimate pe care le am platit. La un moment dat au venit si au ridicat acest ... (vezi toată discuția)
Sigiliu pe contorul de gaze ZarazaProfi ZarazaProfi Pentru ca am simtit miros de gaze, am chemat firma cu care am contract si dupa ce a constatat o defectiune a racordului la aragaz, mi-a pus sigiliu pe contor, ... (vezi toată discuția)
Probleme contoar gaze Vcristian Vcristian Buna ziua Mi s-a înlocuit contoarul de gaze pentru verificare tehnica ,după verificare m-a chemat la sediul Distrigaz sa-mi spună ca sigiliu nu este de ... (vezi toată discuția)