avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Revin cu câteva precizări privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Revin cu câteva precizări privind litigiul cu Distrigaz: ...

Bună ziua,
Revin cu câteva precizări privind litigiul cu Distrigaz:
Contorul de gaze a fost ridicat din stradă de angajații Distrigaz, fără semnătura utilizatorului.
A fost dus la Ploiesti și au constatat, în laborator că are sigiliu neconform și că s- a umblat in el.
Am fost chemați la Ploiesti, ne-au prezentat câteva poze și au avansat 2 variante de rezolvare a situației:
1. Pe cale juridică cu precizarea că pe timpul procesului, indiferent de durată și de cine câștigă, se sistează livrarea de gaze.
Menționez că facturile au fost plătite la zi, indiferent de valoarea lor.
2. Plata unei sume de 33.000 lei, redusă la 20.000 lei calculată conform unei proceduri interne și care reprezintă valoarea gazului consumat pe un loc de consum 90 de zile non-stop.
Întrebarea este, dacă aceste condiționări sunt legale și ce putem face pentru a rezolva situația.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:56, 29 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, trebuie sa va angajati un avocat.
Totusi, bine ar fi sa cititi cu atentie contractul de furnizare sa vedeti ce drepturi si obligatii aveti si mai ales cum se procedeaza atunci cand furnizorul schimba contorul. Sigur ca salariatul care a demontat contoruil a observat din prima ceva neconform la sigiliu. In aceste conditii, in mod obligatoriu trebuia sa va cheme si in prezenta dvs. sa intocmeasca un PV al situatiei.
Acum, o intrebare pentru cunascatori:
_ toti abonatii de gaze naturale, atat cei de la blocuri, cat si cei de la case individuale, au montate contoarele de gaze inafara proprietatii - la bloc, pe perete in casa scarii, la case, undeva in zona portii omului, deci undeva unde proprietarul nu are nicio obligatie sa pazeasca sigiliul pus de dumnenealui furnizorul.
Mai mult, situatia nu este singulara: orice furnizor de utilitati poate sustine ca s-a intervenit la sigiliile lor, aflate in exteriorul locuintelor noastre. Ce parere aveti?
Nu stiu cum a fost la dvs. - cum de a fost necesar sa duca contorul la un laborator de verificare si sa constate ca sigiliul este neconform - adica ce dreac era acolo neconform?
Repet, avand in vedere presiunea care se pune pe dvs. prin acele sume pe care trebuie sa le achitati - in primul rand, daca mai puteti, discutati cu acestia - in limitele contractului de furnizare, sa va demonstreze ca dvs., abonatul ati intervenit la sigiliu si ca prin aceasta ati pagubit furnizorul.
Chiar sunt curios cum se va rezolva aceasta situatie, dar am rugamintea sa continuati discutia, doar pe acest topic, nu mai creati altul nou...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal că pe timpul unui proces în instanță cu distrigaz ... Dutustoica Dutustoica Este legal că pe timpul unui proces în instanță cu Distrigaz, acesta să sisteze furnizarea gazului indiferent cât durează procesul? Facturile sunt ... (vezi toată discuția)
Sigiliu contor gaz Kmmycha1212 Kmmycha1212 Va rog daca se poate, o lamurire: Mi-a fost schimbat contorul de gaz de cei de la compania de furnizare. Motivul a fost ca are ceva rupt, mi-au aratat unde. ... (vezi toată discuția)
Factura neconforma Eugen8619 Eugen8619 Buna ziua. Va solicit parerea cu privire la o factura emisa de furnizorul de energie termica, Engie, al carui abonat sunt. La aproximativ un an dupa racordare, ... (vezi toată discuția)