Buna ziua.
As dori sa stiu daca m-as putea incadra in prevederile art. 70 alin. b din Statutul functionarilor publici pentru a participa la concursul de promovare rapida in anul 2017, in conditiile in care nu am implinit inca vechimea de 9 ani si nu am urmat cursuri de manager public/perfectionare.
Mentionez faptul ca in prezent sunt inspector principal, lucrez in cadrul aceleiasi institutii din ianuarie 2009, iar vechimea de 9 ani pentru a putea promova in functia de inspector superior se implineste in ianuarie 2018. In cadrul institutiei in care lucrez urmeaza sa se desfasoare concursuri de recrutare si promovare in luna ianuarie 2017. As putea participa la concurs prevalandu-ma de prevederile privind promovarea rapida a functionarilor publici, in conditiile in care nu indeplinesc aceasta conditie de vechime sau trebuie sa astept pana in anul 2018 pentru a putea participa?
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.
O zi buna.
Concursul pentru promovarea rapida a functionarilor publici se organizeaza de ANFP la sediul propriu (art. 70 alin. 3 din legea 188/1999) si nu la institutiile angajatoare, iar, din cate stiu, ANFP-ul nu a mai organizat acest concurs de ceva ani... Trimiteti-le un mail si vedeti ce planuri au pentru anul 2017.