avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Magazin mixt
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Magazin mixt

Intentionez sa deschid un magazin mixt in mediul rural. Care este tipul de firma cel mai eficient in astfel de activitati (din punctul de vedere al impozitelor, birocratiei, cunostintelor necesare pentru un management eficient)?
Momentan iau in calcul deschiderea unei Intreprinderi Individuale. (SRL-D este exclus deoarece voi comercializa inclusiv alcool si tutun).
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:14, 13 Ianuarie 2017
Un srl ar fi indicat, chiar daca pentru infiintarea la registrul comertului este mai scump.
Eu consider că un SRL este mai potrivit pentru afacarea dvs. Cel mai mare dezavantaj al II față de SRL este că în cazul II veți răspunde cu averea personală. În cazul unui SRL veți răspunde în limita capitalului social și a bunurilor din patrimoniul societății.
Gândiți-vă că în cazul unei gestionări defectuoase vă puteți pierde averea, deoarece patrimoniul întreprinderii se confundă cu patrimoniul personal.
Și în cazul insolvenței unui SRL există noțiunea de răspundere a administratorului dar condițiile atragerii răspunderii sunt speciale și este necesară existența culpei și a prejudiciului.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2017
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma faliment Alex4666 Alex4666 Bună ziua, sunt administrator și asociat unic.la o firma(doar cu numele, de ea se ocupa părinții mei) și am decis sa o bagam în faliment (Datorii de ... (vezi toată discuția)
Srl-d mariusctc mariusctc Buna seara. Am si eu o nelamurire...daca vreau sa imi deschid un magazin mixt sub forma unui SRL-D, se poate in conditiile in care aceasta activitate este ... (vezi toată discuția)
Magazin vanzare bomboane, dulciuri, ciocolata steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ce cod caen s-ar incadra comercializarea bomboanelor, dulciurilor, caramelelor si a ciocolatei + cea, cafea + ... (vezi toată discuția)