avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 magazin vanzare bomboane, dulciuri, ciocolata
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

magazin vanzare bomboane, dulciuri, ciocolata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in ce cod caen s-ar incadra comercializarea bomboanelor, dulciurilor, caramelelor si a ciocolatei + cea, cafea + vinuri.
Vreau sa deschid o firma noua, as putea deschide Intreprindere individuala sau SRL? Ce este mai avantajos, tinand cont de faptul ca ar fi doar 2 angajati, vanzatoarea si contabila?
De ce licente am nevoie pentru comercializarea produselor mentionate mai sus?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 11:13, 29 Martie 2010
Buna ziua,

1. Pentru activitatea pe care o prestati va recomand codul CAEN:
4711 - Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun
De asemenea puteti adauga ca si obiecte secundare de activitate toate celelalte coduri CAEN de la sectiunea comert.

2. Puteti deschide oricare dintre formele de organizare mentionate de dumneavoastra. Atat la intreprinderea individuala cat si la SRL puteti face angajari.

3. Eu unul as opta pentru SRL. Daca ar fi sa luam din punct de vedere al taxelor si impozitelor in cazul intreprinderilor individuale acestea sunt mai scazute. Insa la o intreprindere individuala raspundeti cu patrimoniul de afectatiune pe cand la un SRL raspundeti in limita capitalului social.

3 Nu aveti nevoie de nici o licenta. Pur si simplu cand infiintati societatea dati la ONRC o declaratie pe propria raspundere ca respectati conditiile de functionare.

Cu stima,
Ionita Florin
Dle Ionita Florin, va multumesc mult pentru raspuns. Dar, nu am nevoie nici de licenta pentru comercializarea bauturilor alcoolice? Si daca spatiul in care voi deschide acest magazin va fi unul micut, separat de altele, nu ar fi gresit sa pun codul caen 4711 - Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun ? Cred ca magazinasul asta ar fi mai degraba un magazin specializat, decat nespecializat? Ce parere aveti?
De asemenea, pentru functionare mi-ar mai trebui cred autorizatie de functionare, pompieri, sanitarie? Am dreptate?
Multumesc. Stela
Buna ziua,

1. Nu aveti nevoie de licenta. Asa cum am mai mentionat, este suficienta declaratia pe propria raspundere pe care o dati la ONRC conform careia respectati conditiile de functionare.
2. Magazinul este specializat daca se axeaza doar pe un anumit produs. Spre exemplu:
4725 - Comert cu amanuntul al bauturilor, in magazine specializate;
4726 - Comert cu amanuntul al produselor din tutun, in magazine specializate.
Avand in vedere faptul ca dumneavoastra veti comercializa mai multe tipuri de produse eu unul va recomand ca si obiect principal de activitate 4711 - Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun . Ca si obiect secundar, puteti adauga tot codul CAEN din sectiunea 47 - Comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor.


Cu stima,
Ionita Florin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazine specializate 13Marius13 13Marius13 Buna ziua, Sunt asociat unic al unei SRL cu codul CAEN 4711.Produsele pe care le comercializez includ ,printre altele si: ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4711 mikiba mikiba Buna seara Astazi am avut un control (la maagazin) de la politia locala si m-au debusolat in privinta autorizarii codului CAEN . Eu am autorizat codul CAEN ... (vezi toată discuția)
Magazin alimentar- intreprindere individuala WEGA67 WEGA67 Ce cod CAEN pot folosi ptr. deschiderea unui magazin alimentar pentru o intreprindere individuala??? (vezi toată discuția)