avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Registru CFP!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Registru CFP!

Buna dimineata!

Sunt functionar public, si am o nelamurire in ceea ce priveste aplicarea vizei CFP.
Prin atributiunile din fisa postului am si primirea de facturi de la mai multi furnizori.
Dupa care pun pe facura ,, BUN DE PLATA'', si ,,VERIFICAT IN PRIVINTA REALITATII'', dupa care scot un centralizator automat din calculator si le predau in contabilitate. Persoana care are drept de a pune viza CFP imi tot spune ca tebuie scrisa fiecare factura in alt registru scris de mana si sa predau registru si facturile ptr. viza CFP impreuna , desi am un centralizator in care iese automat din calculator cu numele furnizorului, data, nr. si suma de pe factura.
Ori, eu stiu ca persoana care are drept sa puna viza CFP trebuie sa-si centralizeze sigura toate facturile(doar de asta ia bani).

As vrea sa stiu un cadru legal, si daca am dreptate cu ceea ce am relatat mai sus.

Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Cornelliu, utilizator
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 19:46, 10 Septembrie 2009
Draga Corneliu , daca tu crezi ca un contabil care pune viza CFP pe un document numai pentru asta ia bani, te inseli. Te-ai intrebat vreodata cat munceste un contabil dintr-o institutie publica pentru a intocmi tot felul de situatii care au termene de predare fixe sau cat munceste un contabil pentru a definitiva o dare de seama contabila ? Si pe tine te deranjeaza ca trebuie sa centralizezi niste facturi intr-un registru??????????????
O R D I N

pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 522/2003, cu modificările ulterioare

4. Punctul 5.5 va avea următorul cuprins:

,,5.5. După efectuarea controlului formal, persoanele desemnate să exercite controlul financiar preventiv înregistrează documentele în Registrul privind operaţiunile prezentate la viza de control financiar preventiv şi efectuează, de asemenea, prin parcurgerea listei de verificare, controlul operaţiunii din punct de vedere al legalităţii, regularităţii şi, după caz, al încadrării în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament.”

Deci, obligatia de a tine acest registru nu este al dvs ,ci al persoanei responsabile cu CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare + abateri de la regularitate privind cheltuielile efectuate oanaportar oanaportar Va rog mult sa imi spuneti 1. - ce inseamna: - abatere de la regularitate privind cheltuielile efectuate de o institutie publica ? 2. - unde sunt enumerate ... (vezi toată discuția)
Spor c.f.p. maria_mer maria_mer La cate persoane dintr-o institutie publica se poate acorda sporul C.F.P. Care sunt regulile pentru acordarea corecta a acestui spor? Multumesc. (vezi toată discuția)
Control finaciar preventiv MIHAELA SMARANDACHE MIHAELA SMARANDACHE La un serviciu nou infiintat in cadrul unei primarii, exista un contabil si un casier pe perioada determinata , cine pune controlul preventiv?????? (vezi toată discuția)