avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act notarial tranzactional inainte de divort ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act notarial tranzactional inainte de divort ?

Actul notarial tranzactional (pentru impartirea de comun acord a unor bunuri imobile) se poate face si inainte de divort (avem cererea de divort depusa de acum 3 luni, am primit citatie, la primul termen s-a amanat sedinta de divort din cauza grevei magistratilor) ?
In aceasta perioada, daca achizitionez bunuri (mobile sau imobile, conturi in banci, etc.) se mai supun partajului odata ce este initiata procedura de divort ?
Ma pot intalni cu prietenii fara a avea probleme la divort (sa nu se considere ca insel/adulter, etc....daca ma intalnesc cu ei) ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:20, 7 Septembrie 2009
Vis a vis de completarea intrebarii dvs. initiale:
Ar fi bine sa mai asteptati pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii.
Pana la acest moment sunteti d.p.d.v legal .. casatorit. Iar regula este aceea ca toate bunurile dobandite ”in timpul casatoriei” sunt bunuri comune ale sotilor.
So .. un bob zabava ...
Inscrisul pe care dvs. afirmati ca lati incheiat in fata unui notar public si denumit " partajare voluntara a bunurilor comune", autentificat este perfect legal si poate fi depus la instanta de judecata la urmatoarea infatisare.
Cu privire la achizitionarea altor bunuri in aceasta perioada de timp nu ar fi rau sa mai asteptati putin, deoarece nefiind pronuntat divortul definitiv si irevocabil se poate considera ca bunul respectiv este comun.
In ceea ce priveste prietenii cu care doriti a va intilni nu ar fi rau sa mai asteptati avind in vedere actiunea din instanta si ce trebuie sa stabileasca instanta pe linga divort, eventual incredintarea spre crestere si educare minori, paretaj, evacuare din spatiul comun de locuit provizoriu, ect.
Partajarea bunurilor comune , poate avea loc , ce-i drept , pentru cazuri neprevazute in mod expres de catre lege , si in timpul casatoriei , nu numai dupa desfacerea acesteia prin divort.
Tranzactia incheiata in forma scrisa (nu neaparat la notar ) e una valabila , mentioneaza acordul codevalmasilor , cu privire la sistarea proprietatii comune.
O puteti prezenta in instanta.

Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj anditaru anditaru Partajul pe cale amiabila il putem face in timpul pprocesului de divort sau trebuie neaparat sa asteptam hotararea definitiva a divortului si abia dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Tranzactie bunuri Orieta Orieta In iunie 2011 in paralel cu divortul ,am facut tranzactie in ceea ce priveste partajul bunurilor mobile si imobile,finalizat printr-un act cu data certa la ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)