avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Până la ce dată se poate depune motivarea apelului?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Până la ce dată se poate depune motivarea apelului?

Bună seara!
Pe data de 01.02.2017 va fi primul termen de judecată fixat în Dosarul penal.
Vecinul meu a făcut Apel, ca parte vătămată.
Dar nu l-a motivat pentru că hotărârea judecătorească a primit-o târziu.
Acum trebuie să facă și să trimită și motivarea Apelului.
Vă rog mult să îmi spuneti :
- până la ce dată se poate depune motivarea Apelului?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 14:34, 15 Ianuarie 2017
Sa depuna motivele de apel cat mai repede, asa incat sa poata fi studiate inainte de termenul de judecata atat de completul de judecata cat si de inculpatul- intimat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cu cel putin 5 zile inainte de proces ar fi bine ?
Nu ar fi tarziu ?

Abia inainte cu 7 zile inainte de proces poate lua legatura cu avocatul
si poate ca in 2 zile va fi gata motivarea....

~ Conținut șters la cerere ~
Apelul se motivează în scris, arătându-se motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază, conf. NCPP este inlaturata motivarea apelului oral in ziua judecatii, legea nu prevede insa sanctiune, instanta de apel fiind obligata in afara temeiurilor invocate sa examineze cauza sub toate aspectele de fapt si drept.
Motivarea prezinta importanta pentru determinarea limitelor apelului, in lipsa unei limitari se considera atacat intregul dispozitiv aflandu-ne in fata unui apel total.
Va multumesc din tot sufletul pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel în proces penal. cum pot amâna cât mai mult cauza? Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, am fost condamnat de tribunal la o pedeapsa de 3 ani.cu executare si am declarat apel. Eu doresc sa aman cat mai mult cauza deoarece sunt in arest ... (vezi toată discuția)
1. pot face recurs impotriva unei sentinte penale aiai aiai (ca parte vatamata), privind pedeapsa si despagubirile materiale/morale ? 2. cand trebuie motivat? (vezi toată discuția)
Care este termenul de motivare a apelului? praporgescu praporgescu care este termenul de motivare a apelului potrivit noului cod de procedura penala art.410 raportat la art 412? multumesc! (vezi toată discuția)