avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TICHETE DE MASA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TICHETE DE MASA

Cum se procedeaza cu tichetele de masa, angajatorul plateste pt ele,firma este scutita de la impozit ,cine are dreptul la ele .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 15 Ianuarie 2017
1. Angajatorul are libertatea de a decide daca acorda tichete de masa si sub ce forma, in urma consultarii cu salariatii, prin organizatiile sindicale legal constituite sau prin reprezentantii salariatilor, dupa caz.

2. Norme de aplicare a Legii nr.142/1998
Art. 2
Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suprotului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie, care sa prevada:
a)numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b)numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c)criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.

3. Angajatorul care achiziţionează direct de la o unitate emitentă de tichete de masă pe suport hârtie necesarul de tichete de masă pe suport hârtie achită atât contravaloarea nominală a tichetelor de masă, cât şi costul imprimatului reprezentând tichetul de masă.

4. Sumele corespunzătoare tichetelor de masa acordate de angajator, în limitele valorii nominale prevăzute de lege, sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

se pot acorda preferential tichetele de masa pentru salariatii unei firme private ? Morisca10 Morisca10 Buna seara Se poate acorda preferential tichetele de masa pentru salariati unei firme private , , sau dupa ... (vezi toată discuția)
Tichete de masă Xzgeorge Xzgeorge Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)
Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)