avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conditii mostenire in a doua casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conditii mostenire in a doua casatorie

Sint casatorita cu un cetatean de origine elvetiana.Sotul meu a mai fost casatorit,iar din prima casatorie are un copil .Problema este ca acest copil nu mai tinut legatura cu tatal de cind a divortat,nu a vrut sa mai stie nimic despre el.
Cunosc faptul ca si acest copil in cazul decesului sotului meu are dreptul la mostenire.
In siatuatie in care eu si sotul meu avem bunuri comune impreuna,adica doua apartamente cumparate,in situatia in care vindem unul dintre aceste apartamente,la decesul sotului meu,fiul sau are dreptul si asupra bunului vindut sau numai a ceea ce este efectiv la momentul decesului tatalui sau?
Fiind cetetean elvetian,iar bunurile fiind in RO unde se va dezbate succesiunea?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:13, 6 Septembrie 2009
Este adevarat ca acest copil va putea sa vina la mostenirea tatalui sau.
Succesorii pot pretinde acele bunuri care fac parte din patrimoniul defunctului la data decesului. Altfel spus .. bunurile care au fost instrainate anterior decesului nu mai pot face parte din masa partajabila.
Competenta dezbaterii succesiunii este data de locului ultimului domiciliu al defunctului. art.14 C.p.c
Va multumesc pentru raspuns! Tot respectul!
Succesiunea se va dezbate la orice notariat din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului. Alegerea notariatului va apartine!
La succesiune vin toti descendentii defunctului( copiii acestuia , indiferent ca sunt din casatoria cu dvs sau din alta casatorie).
Masa succesorala care se partajeaza este aceea care exista in momentul deschiderii succesiunii! Practic , daca vindeti tot ce aveti si cumparati alte apartamente sau imobile numai pe numele fiului dvs , fiul sau copiii sotului nu vor mai avea ce sa mosteneasca!B-)
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui rÃmÂne mostenirea cioarec carmen cioarec carmen După decesul tatălui au venit la mostenire soţia supravetuitoare şi copilul din altă căsătorie.După decesul soţiei ,dacă ea nu are moştenitori ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? serbanmaria serbanmaria Buna!Ma numesc Maria si as dori si eu cateva informatii. Sunt casatorita de 5 ani. Sotul meu are tatal decedat de 20 de ani. Casa in care locuim este pe numele ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)