avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna....in cazul partii obligate la plata pensiei alimentare, daca nu obtine venituri, procentul de 25% se aplica la salariul minim brut pe economie sau net? Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:17, 7 Septembrie 2009
Din venitul net al debitorului.
"Legea priveste inainte inainte,nu inapoi"-"l
Lex prospicit,non respicit"


In conformitate cu art.94 c.fam.:
"Intretinerea este datorata potrivit cu nevoiea celui care o cere si cu mijloacele celui care urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau hotara incetarea ei,dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui care o primeste"
Obligatia de intretinere pentru un copil este de 1/4(25%)din veniturile nette pe ultimele sase luni realizate de cel care o presteaza,pentru doi copii este 1/3 din aceste venituri si 1/2 din venturile nette realizate pentru trei copii sau mai multi.
In veniturile nette intra retributia,dar si alte premieri de care ar beneficia prestatorul obligatiei(prime,sporuri,etc.)
din venitul net
Din venitul net, pentru ca acesta este cel primt in mana (adica acesta este venitul obtinut)....
Codul familiei art 94 alin 3 precizeaza concret valoarea/cuantumul obligatiilor de plata din venitul net (partea materiala,care se numara si ulterior se duce pe apa sambetei ,nu aceea mentionata in documente)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters142651 ContSters142651 Vreau sa stiu si eu va rog,cati bani va trebui sa dau ca pensie alimentara,la un singur copil, la un venit de 560 net pe luna?Care este procentul la aceasta ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul pensie intretinere sonyka sonyka buna ziua cum se calculeaza pensia de intretinere pt minor ?se i-a procent din salarul brut sau din salariul net?si inca o intrebare.tichetele de masa se ... (vezi toată discuția)