avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reparatia spatele casei fara acordul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reparatia spatele casei fara acordul vecinului

Buna ziua,
Am probleme cu vecinul care nu imi da voie sa repar spatele casei.Am 60 cm pana la gard si nu pot aseza schela in acest spatiu ( mentionez ca imi trebuie schela deoarece casa are 8,5 m inaltime ). Am inteles ca se poate lua o aprobare de la primarie pentru aceasta reparatie .Terenurile pe care sunt construite casele sunt date de primarie cu drept de utilizare gratuita (nu avem acte de proprietate pe ele) in baza legii 15/2003.Ce solutie exista la aceasta problema ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 20:50, 7 Septembrie 2009
Cred ca pe calea unei ordonante presedintiale,puteti solicita instantei sa obligati vecinul sa va permita amplasarea unei schele pentru a va putea efectua reparatiile.
Trebuie justificat caracterul de urgenta al actiunii pentru a se promova o cerere de ordonanta presedintiala,astfel cum aratat d-na consilier,dar acesta este greu de dovedit.Cred ca o actiune pe drept comun este mai probabila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararea C.G.M.Bucuresti 11.12.2003 nr 334

Art 1.Cetatenii au obligatia sa asigure ingrijirea si efectuarea reparatiilor de intretinere,consolidare, si izolarea termica a locuintelor aflate in proprietatea sau folosinta lor.
art.2 Proprietarii de imobile si terenuri pe a caror limita de prop. se afla c-tii de locuinte aflatein prop.....AU OBLIGATIA sa permita accesul temporar dar nu mai mult de 60 zile pe prop. detinatorilor de locuinte care necesita efectuarea unor reparatii...bla bla bla...
art 3.......
art 4.....amenda 2500-5000 RON

:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placare spatele casei livake77 livake77 Am de tencuit spatele casei si de placat cu polistiren,(constructia este din 2005 si nu am reusit sa termin lucrarea.) Problema este ca vecinul din spate nu ... (vezi toată discuția)
Acord proprietar vecin dumitru2000 dumitru2000 - daca vecinul nu-si da acordul ptr. construirea unui imobil vecin lipit de calcan ce posibilitati exista ? - sa se faca o expertiza si apoi sa se dea o ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala respinsa mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am o problema. Imi construiesc o casa care este pe hotar cu ambii vecini, dar nu-mi pot finisa calcanul cu unul dintre acestia(pe motiv ca le stric ... (vezi toată discuția)