avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trebuie sa platesc salariile de la Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trebuie sa platesc salariile de la Asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva?

in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in alt judet(. Tin sa precizez ca nu avem chiriasi in apartament); lunar sunt taxata cu 10ron plata salar administrator. E legal? trebuie sa platesc taxa chiar daca nu stau acolo?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 21:11, 20 Ianuarie 2017
tot ce tine de cheltuieli comune( femeie de serviciu, reparatii, intretinere imobil) le-am platit mereu dar nu prin asociatie. de exemplu chiar inainte sa ne mutam am platit 150ron pt curatarea subsol si reparatie acoperis, banii ramasi se folosesc pt schimbare becuri pe scara si intretinere usa de la intrare. Seful de scara ne anunta in legatura cu alte cheltuieli si trimitem bani. Stiu ca daca sunt proprietar trebuie sa platesc.

La asociatia de proprietari platim doar apa rece pt ca este doar un contor comun la intrarea in bloc, energia electrica consumata pe scara si salar administrator
Energia electrica nu trebuie s-o platiti deoarece ea trebuie sa se repartizeze proportional cu numarul de persoane.
La dv. in apartament, nelocuind nimeni, deci 0 persoane, atunci si cota respectiva ar trebui sa fie 0.
la apa rece tot 0 de plata, raman doar 10ron la administrator, pe care trebuie sa ii platesc lunar
mi se pare destul de aiurea sa platesc 10ron lunar Asociatiei de proprietari. Pe tabelul de cheltuieli doar atat am de plata.

Cel mai tare ma deranjeaza faptul ca desi platesc salarul Administratorului, nu sunt anuntat de modificarile ce apar. am platit gunoiul pe anul trecut 54ron pt ca nu mi s-a spus ca nu se mai plateste la comun prin Asociatia de propietari ci individual, m-am trezit la Taxe si Impozite cu restanta acesta .

Daca tot ii platesc salar Administratorului, eu de ce beneficiez?
Administratorul nu este obligat sa va instiinteze personal de ce se petrece in asociatie. El administreaza proprietatea comuna, nu interesele individuale ale proprietarilor.

Este de datoria dv. sa va interesati frecvent ce se intampla cu locuinta dv, iar daca nu puteti, stabiliti de comun acord cu administratorul sau presedintele asociatiei sa comunicati fie prin email, fie telefonic.

Alte discuții în legătură

Intrebare laur_13 laur_13 daca nu locuiesc int-ro locuinta la bloc ce trebuie sa platesc? adimistrator? lumina pe scara? femeia de servici? (vezi toată discuția)
Cheltuieli apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua..va rog sa-mi spune-ti ce as putea sa fac..am un apartament nelocuit de 3 ani..am facut cerere pentru scadenta de la intretinere acum 3 ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - ma pot separa cu platile? mari2011 mari2011 cum as putea sa ma separ in ceea ce privesc cheltuielile asoc de proprietari respectiv apa si salubritate eventual femeia de serv , deoarece nu sun ... (vezi toată discuția)