Bună ziua, în urma cu 13 ani am cunoscut o femeie casatorita dar ...separata de sot , locuind singura .
Doi ani mai târziu ne mutam impreuna și după încă doi ani se năștea fetita noastră Diana Elena astăzi în vârstă de 9 ani !
Pe tot timpul conviețuirii am sperat ca femeia din viata mea și mama copilului meu sa intenteze divort de fostul sot și astfel sa pot intra în drepturile de tata fapt care nu s-a întâmplat niciodată...
În luna mai a anului 2016 relația noastră s-a încheiat , concubina mea plecând cu fetita la alta adresa...
Au trecut 8 luni de la despărțire și întâlnesc o opoziție fără limite din partea mamei fetitei care îmi spune ca nu am nicio șansă sau nici-un drept asupra copilului meu...pt ca nu îmi poarta numele.
Va rog sa îmi spuneți ce șanse am că sa pot intra în drepturile de tata....va mulțumesc !!!
In deplin acord cu prevederile art.14 din Convenţia europeană a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, conform cărora exercitarea drepturilor şi libertăţilor recunoscute de prezenta convenţie trebuie să fie asigurată fără nici o deosebire bazată, în special, pe sex, rasă, culoare, limbă, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine naţională sau socială, apartenenţă la o minoritate naţională, avere, naştere sau orice altă situaţie, acţiunea în stabilirea paternităţii copiilor născuţi şi nerecunoscuţi anterior anului 2007 este imprescriptibilă pe durata vieţii acestora. Deci un avocat poate face referire la acest articol si de aici mai departe cu probele respective.
Copilul are un tata, nu e vorba de stabilirea paternitatii, in speta e vb de tagada paternitatii pornita de parintele biologic pt un copil nascut inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil.
Daca nu ar fi avut tata, era simplu, il putea recunoaste, fara sa fie nevoie de stabilirea paternitatii unde iar nu are calitate procesuala.
Dacă citeati mai atenta , observați că să specificat că femeia era despărțită , dar nu și divorțată , și că fetița sa născut dintr-o relație extraconjugala , așa că tatăl fetiței legal este cel cu reclamația.
Daca ati fi stiut ce prevede legea, ati fi stiut implicit si ca tatal care apare in certificatul copilului e sotul din acel moment al mamei si ca nu conteaza care e tatal biologic.