avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul punctaj mediu anual pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul punctaj mediu anual pensie

Dupa iesirea standard la pensie am lucrar inca 3 ani la o companie.,deci am un stagiu de cotizare mai mult cu 3 ani prin plata CAS-ului de catre angajator.
Am inteles ca punctajul anual se calculeaza facand raportul dintre venitul meu lunar brut si salariul mediu brut pe economie in anul respectiv.Suma acestor rapoarte se imparte la 12 si rezulta punctajul anual.Acelasi calcul si pentru ceilalti 2 ani.Intrebare?Cum se calculeaza valoarea punctajului mediu anual?Se aduna valorile punctajului anual pe cei 3 ani si se imparte la 3 sau se imparte la totalul anilor de cand am iesit la pensie?(in cazul meu 40 ani),Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
crisanvasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:41, 21 Februarie 2017
Se fac punctajele lunare pe fiecare an prin raportarea venitului D-voastra asigurat la salariul mediu brut pe economie(luna de luna).
Se aduna punctajele lunare apoi totul se imparte la 12 = punctajul anual
Se fac aceste calcule pentru cei 3 ani
Punctajele anuale pe cei 3 ani adunate se impart l;a stagiul complet de cotizare pe care il gasiti in decizie.
Rezultatul = punctajul mediu anual pentru stagiul adugat(3 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cas - punct de pensie? grandanat grandanat Punctele de pensie se caluleaza pe baza contributiei exclusiv a angajatului de 10.5% sau a contributiei totale de 31.3%(10.5% angajat + 20.8 angajator) ? (vezi toată discuția)
Calcul pensie rusu marcela rusu marcela Am urmat facultatea de filologie intre 1969-1973si am lucrat in invatamant.Stagiul asimilat este de 4 ani sau 3 ani si 11 luni?Cum se calculeaza punctele ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj lunar ani24 ani24 buna ziua, sunt functionar public si as vrea sa stiu cum se calculeaza punctajul lunar pentru pensie. se ia pe ramura de activitate indicele de la INS ... (vezi toată discuția)