avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune si schimb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune si schimb

Buna seara,

Se are in vedere un schimb intre un apartament ce e un bun viitor asupra caruia exista un antecontract si un alt imobil.

Cum se pot face actele in notariat, pentru ca acest schimb sa fie posibil?

In cazul apartamentului, se face cesiune in favoarea proprietarului celuilalt imobil. Dar invers, luand in calcul ca pentru apartament exista doar un antecontract pentru un bun viitor, fara a exista act de proprietate?

De asemenea, in cazul in care se ofera apartamentul cu antecontract + diferenta pentru celalalt imobil, sub ce forma se pot face actele?

Din cate am inteles, operatiunile sunt posibile, insa nu am un raspuns clar sub ce forma se pot efectua.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2017
OneQuestion, utilizator
Cel mai recent răspuns: OneQuestion , utilizator 13:16, 23 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Nu s-a confruntat nimeni cu aceasta situatie sa imi poate oferi detalii?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ce nu e inca gata! OneQuestion OneQuestion Salut, Am achizionat un apartament anul trecut pe baza unui antecontract (am achitat 75% la momentul semnarii antecontractului, iar restul de 25% ramane sa ... (vezi toată discuția)
Contract c-v schimb salvatore112 salvatore112 Buna ziua, doresc sa achizitionez un imobil in valoare de 55000 euro, in prezent detin un ap si de comun acord cu proprietarul imobilului pe care doresc sa il ... (vezi toată discuția)
Problema antecontract Cristianradu Cristianradu Buna seara. Am o intrebare, am semnat un antecontract cu un schimb de locuinte, mai exact eu am o casa si am schimbat cu un apartament. Antecontractul a fost ... (vezi toată discuția)