avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi persoana cu handicap

Buna ziua.
As avea si eu mai multe intrebari: tatal meu este pensionat de boala si are gradul doi de handicap.Puteti sa-mi spuneti si mie de ce drepturi beneiciaza ca handicapat?Unde as putea sa vad si eu aceste drepturi?Mai exact ma intereseaza daca poate beneficia de gratuitate pentru executarea unei proteze dentare si unde anume trebuie sa se adreseze pentru aceasta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Klementina Rus , Contabil 09:19, 9 Septembrie 2009
Adresati-va Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de pe langa Primaria localitatii de domiciliu,acolo este afisata o lista cu drepturile pe care le are, in functie de gradul de handicap la care este incadrat si puteti cere si alte lamuriri asistentului social in a carei evidenta figureaza tatal dvs.
Legea pe care o cautati este 448/2006.
Nu am auzit ca ar exista o gratuitate pentru tratamente stomatologice, dar puteti cauta un medic stomatolog care are contract cu Casa de asigurari de sanatate, astfel ca veti plati mai putin.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator
Contactati
1-serviciul specializat din cadrul primariei in raza careia domiciliaza persoana in drept sa solicite
2- comisia de expertiza medicala locala
3-autoritatea locala de sprijin a persoanelor cu handicap,care de altfel va pune la dispozitie informatiile despre toate scutirile si facilitatile aferente afectiunii de care sufera tatal dvs .
Se asigura cota parte plata aparate ortopedice ,NU se asigura gratuitate pentru tratament+proteza dentara
MULTUMESC DE INFORMATII

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare bilete de tratament persoane cu dizabilitati alexandrina46 alexandrina46 Buna ziua. Am ales astazi, sa ma adresez dvs.in speranta ca ma veti putea ajuta sa rezolv urmatoarea speta. Sunt pensionara cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Platitor tva firma servicii medicale nukarela nukarela UN SRL CARE ARE OBIECT UNIC DE ACTIVITATE SERVICII MEDICALE DACA DEPASESTE CIFRA DE AFACERI DE 65000 EURO INTR-UN AN DEVINE PLATITOR DE TVA? (vezi toată discuția)