avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire peste limita legala
Discuție deschisă în Executare silită

poprire peste limita legala

un prieten al meu are urmatoarea speta:

- beneficiaza de pensie de invaliditate(afectiuni neurologice-hemiplreza) din sistemul public de pensii
- pensia a fost pina in anul 2016 de 800 lei iar din anul 2016 de 840
- are doua executari silite
- casa de pensii incepind din anul 2015 si pina in prezent i-a retinut suma de 361 lei din pnsia care nu ajungea nici cel putin la salariu minim net .


intrebare:

1) - nu s-a incalcat prin aceasta prevederile art 729 alin(3) cod proc. civila in ceea cuantumul popririi avand in vedere ca el are venituri mai mici decat salariu min net pe economie? situatie in care trebuia sa i se efectueze poprirea numai asupra partii de depasea 1/2 din salariu min net?

2)- poate cere recuperarea sumei poprite in mod ilegal de catre casa de pensii in termenul de prescriptie? si unde poate depune actiunea

multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)
Poprire leus leus Tertul poprit poate efectua poprirea , pe salariul unui angajat in situatia in care acest lucreaza are contrat de munca numai de doua ore . iar salariu net ... (vezi toată discuția)