avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trecere la platitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trecere la platitor de tva

Buna ziua. Tin contabilitatea la o firma care nu este platitoare de TVA. Imi trimite actele o data la 3 luni...Am intrat in posesia actelor abia ieri si am vazut ca are pe ultimul trimestru facturi de prestari servicii de aproape 200 000 lei. cu ce mai are din lunile precedende, depasteste plafonul de 220 000 lei, adica devine platitor de TVA. Eu de maine incep demersurile dar, nu e cam tarziu? dupa acte trebuia sa incep din octombrie. atunci s-a depasit plafonul. #-o
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:26, 24 Ianuarie 2017
Codul Fisxsal, art. 310 alin 6, prevede:
"6) Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire și a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 316 , în termen de 10 zile de la data atingerii ori depășirii plafonului. Data atingerii sau depășirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depășit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 316 . Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente procedează după cum urmează"
....................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A depășit plafonul 300000 de lei de trecere la tva. Yonela17 Yonela17 Buna ziua! Ce se întâmplă dacă a depășit plafonul 300000 de lei de trecere la TVA ? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Simulare privind trecerea la plătitor tva la o firma de it programatorcalumea programatorcalumea Sunt o firma de IT care facturează cam 69000 USD anual. -O firma de o persoana. -Lunar emit numai o factura. -in fiecare 2-3 ani cumpăr o gama de ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon si devenire platitor tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea problema. O societate comerciala neplatitoare de TVA, depaseste pe data de 10.12.2016 plafonul de la care devine ... (vezi toată discuția)