avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In ce situatii onorariul expertilor nu poate fi platit ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In ce situatii onorariul expertilor nu poate fi platit de partea adversa, cu titlul de cheltuieli de judecata?

Buna ziua

Am un dosar in care s-a dispus efectuarea unei contraexpertize si vroiam sa va intreb daca exista cumva posibilitatea ca partea adversa sa scape de plata onorariului comisiei de experti, considerate cheltuieli de judecata, atunci cand se pronunta hotararea in aceasta cauza?

Nu de alta, dar instanta este foarte partinitoare cu partea adversa si mi-e teama sa nu existe vreo procedura, ceva prin care, atunci cand se pronunta hotararea, eu sa raman cu buza umflata, intrucat platesc onorariul (destul de considerabil pentru 3 experti) la timp, iar partea adversa este scapata de aceste cheltuieli de judecata, de instanta.

In plus, partea adversa a tras la xerox, copie dupa acest decont de onorariu (care momentan pe el nu il afecteaza, intrucat eu trebuie sa achit onorariul) si mi-a dat de gandit acest lucru, sa nu cumva sa-mi faca o surpriza la ultima sedinta, sa invoce avocatul lui vreo procedura ceva si instanta sa admita.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2017
clau1858, utilizator
Cel mai recent răspuns: clau1858 , utilizator 21:14, 1 Februarie 2017
Primiti proportional cu capetele de cerere admise.
multumesc pentru raspunsurile acordate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza tehnica in constructii Victor76 Victor76 Buna ziua. O intrebare scurta si la obiect cu rugamintea de a se raspunde cat se poate de repede . Din nefericire sunt intr-un proces ce dureaza deja de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Onorariu provizoriu proces suspendat pmeli pmeli am incasat onorariul provizoriu pentru o contraexpertiza, unul dintre experti a refuzat lucrarea si urma sa se numeasca un alt expert dar la acel termen de ... (vezi toată discuția)
Onorariu suplimentar expert judiciar Monica Serban Monica Serban Buna seara! Va rog sa-mi spuneti cum as putea proceda in situatia in care onorariu suplimentar al unui expert judiciar (aprobat de instanta) nu se achita de ... (vezi toată discuția)