avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Intrebare inregistrare marca cu nume identic, dar ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Intrebare inregistrare marca cu nume identic, dar clasa diferita

Buna ziua
Intentionez sa inregistrez o marca , identica partial, ca si denumire, cu o alta marca deja inregistrata (marca mea e compusa dintr-un cuvant, marca deja inregistrata e compusa din doua cuvinte), dar care se afla in alta clasa de produse.
Este posibil sa mi se respinga inregistrarea sau sa se faca opozitie si sa nu se admita inregistrarea marcii mele?

Va multumesc
Mihai
Cel mai recent răspuns: mihaimihaila2014 , utilizator 11:01, 27 Ianuarie 2017
In principiu, daca marcile sunt in clase diferite, nu este problema sa fie inregistrate. Trebuie insa analizate aceste clase, intrucat unele servicii/produse pot fi considerate complementare cu servicii/produse din alte clasa. Prin urmare, s-ar putea face opozitie pe acest motiv. Vorbim in teorie. Pentru un raspuns aplicat cazului dvs, trebuie facuta o verificare de marci de catre un consilier in proprietate industriala. Verificarea este utila si pentru a descoperi daca exista alte semne depuse la inregistrare sau inregistrate deja, SIMILARE cu cel pe care doriti sa il inregistrati, reducand astfel riscul de a se formula opozitii si marind considerabil sansele de inregistrare,
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea unei marci comerciale cãreia i se opune o marca internaționala de prestigiu - solutii? AnneMary74 AnneMary74 Buna ziua, Supun atentiei dumneavoastra, cu rugamintea de a-mi da un sfat, urmatoarea problema: Acum cativa ani, o editura de presa a realizat o revista B2B ... (vezi toată discuția)
Opozitie marca inregistrata international anamm anamm Buna ziua. Doresc sa fac opozitie la o marca similara pentru care s-a cerut inregistrarea la OMPI, inclusiv pe Romania. Ma intereseza ca aceasta sa nu ... (vezi toată discuția)