Buna ziua
Intentionez sa inregistrez o marca , identica partial, ca si denumire, cu o alta marca deja inregistrata (marca mea e compusa dintr-un cuvant, marca deja inregistrata e compusa din doua cuvinte), dar care se afla in alta clasa de produse.
Este posibil sa mi se respinga inregistrarea sau sa se faca opozitie si sa nu se admita inregistrarea marcii mele?
In principiu, daca marcile sunt in clase diferite, nu este problema sa fie inregistrate. Trebuie insa analizate aceste clase, intrucat unele servicii/produse pot fi considerate complementare cu servicii/produse din alte clasa. Prin urmare, s-ar putea face opozitie pe acest motiv. Vorbim in teorie. Pentru un raspuns aplicat cazului dvs, trebuie facuta o verificare de marci de catre un consilier in proprietate industriala. Verificarea este utila si pentru a descoperi daca exista alte semne depuse la inregistrare sau inregistrate deja, SIMILARE cu cel pe care doriti sa il inregistrati, reducand astfel riscul de a se formula opozitii si marind considerabil sansele de inregistrare,