avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... 4619 Intermedieri in comertul cu produse
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

4619 Intermedieri in comertul cu produse

Vreau să deschid un PFA. Dar nu ştiu dacă pot alege următorul cod CAEN
4619 Intermedieri în comertul cu produse diverse.

În ce constă activitatea mea. Eu preiau comenzi de la clienţii mei. Cumpăr produsul în numele lor de la furnizori străini. Produsul vine pe adresa PFA-ului meu, dar eu nu îl stochez, ci în aceeaşi zi îl trimit către beneficiar. Eu nu adaug adaos comercial. Eu îl dau clientului exact la preţul cu care l-am luat. Ce fac este să facturez un comision de intermediere.

Se încadrează această intermediere la codul CAEN 4619? Sau din cauză că eu cumpăr produsul de la furnizor trebuie încadrat la comerţ? Dar eu nu adaug adaos comercial. Ce părere aveţi
Cel mai recent răspuns: danicoc , utilizator 11:11, 30 Ianuarie 2017
Da. Numai ca trebuie sa aveti in vedere ca intermedierea este definita ca fiind „contractul prin care intermediarul se obligă față de client să îl pună în legătură cu un terț, în vederea încheierii unui contract”. Va rog sa cititi si [ link extern ]
Mulțumesc pentru răspunsul dvs. Legat de contractul de interemediere lucrurile se împart în două. De ce? Lucrez cu mai mulți furnizori.

Unul dintre ei are stipulat clar în termenii și condițiile de pe site-ul lui că oricine poate să facă această intermediere cu produsele lor. Ei nu încheie contracte separate cu fiecare om înregistrat pe site, ci oferă tuturor celor înregistrați posibilitatea să o facă prin simpla stipulare.

Este această prezentare a termenilor și condițiilor lor ok de arătat în cazul unui viitor control?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua ! este posibil asa ceva ? dar cum? koxinus koxinus Buna ziua ! As dori sa infintez o firma XYZ (SRL) in care eu as fi unicul angajat si m-as ocupa de urmatoarele: 1) O persoana fizica din Bucuresti care ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4618 marius2009 marius2009 as vrea sa stiu la ce produse se refera codul caen 4618 Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific, n.c.a. si in ce ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4619 ContSters239798 ContSters239798 Buna seara. Am infiintat o firma noua cu cod caen 4662, am solicitat sa fiu platitor de TVA insa mi se cere spatiu pt depozit (sediul social este la o firma de ... (vezi toată discuția)