avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

am o condamnare cu suspendare in italia si o sa am un proces penal in romania are treaba una cu alta
Cel mai recent răspuns: kotaru , utilizator 10:27, 29 Ianuarie 2017
Au legatura cele doua dosare penale, deoarece conteaza si hotararile de condamnare din alt stat.
În Uniunea Europeana exista o colaborare intre statele membre, prin sistemul ECRIS (European Criminal Records Information System - Sistemul european de informații cu privire la cazierele judiciare), care a devenit operațional în aprilie 2012.

"ECRIS a fost creat ca răspuns la nevoia evidentă de a îmbunătăți schimbul de informații la nivel european cu privire la cazierele judiciare. Concret, sistemul ECRIS interconectează electronic bazele de date ale cazierelor judiciare din toate statele membre, astfel încât schimbul de informații între acestea cu privire la condamnări se face rapid, în mod uniform și ușor transferabil pe calculator. ECRIS permite judecătorilor, procurorilor și autorităților administrative competente să aibă ușor acces la informații ample cu privire la cazierul oricărui cetățean al UE, indiferent în ce țări ale UE a fost condamnat în trecut cetățeanul respectiv. Astfel, infractorii nu vor mai putea scăpa de cazier prin simpla deplasare dintr-un stat membru în altul și se poate furniza un răspuns corespunzător infracțiunilor deja săvârșite. De asemenea, acest sistem contribuie la prevenirea infracțiunilor."

Sursa: [ link extern ]
multumesc
se poate aplica arest domiciliar sau la locul de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie maghiara kpas2005 kpas2005 vreau sa obtin cetatenia maghiara, si indeplinesc cerintele. Am fost condamnat in norvegia acum un an ,si am executat acolo o sentinta. Va fi asta o problema ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar prin consulat Victoria83 Victoria83 Buna seara. Spuneti-mi va rog cineva cazierul judiciar, obtinut la Consulatul Romaniei la Milano ( in cazul domiciliul meu), impreuna cu traducerea care vine ... (vezi toată discuția)
Uk community order si cazierul din romania Marius_25 Marius_25 Care este echivalentul in Romania pentru o condamnare de tip Community Order din Marea Britanie? Si care ar fi explicatia ca dupa aproape un an de la sentinta ... (vezi toată discuția)