avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Membru in doua sindicate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Membru in doua sindicate

Buna seara
Doresc sa ma lamuriti cu o problema. Legea sindicatelor precizeaza ca poti fi membru intr.o singura organizatie sindicala. Este prevazuta undeva o sanctiune daca faci parte din mai multe organizatii? Ce se poate intampla intr.o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: mosu1907 , utilizator 01:24, 18 Februarie 2017
Nu exista nicio sanctiune in legislatie pentru o astfel de situatie.

O persoana poate face parte, in acelasi timp, numai dintr-o singura organizatie sindicala la acelasi angajator (art.3 alin.4 din Legea nr.62/2011).

Prin urmare, in tacerea legii , consider ca o persoana poate fi membru in doua organizatii sindicale la doi angajatori diferiti.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru in 2 sindicate in acelasi timp la angajatori diferiti sindicatactives sindicatactives Buna ziua! Va rog daca se poate un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate un angajat sa fie membru in acelasi timp la doua sindicate (unul reprezentativ la o ... (vezi toată discuția)
Poate o persoana sa faca parte in acelasi timp din doua organizatii sindicale la acelasi angajator? cristina69 cristina69 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca o persoana poate sa fie membru in 2 organizatii sindicale aflate la acelasi angajator... La o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Apartenenta la un singur sindicat doru1971 doru1971 Buna ziua! In conformitate cu art. 8 din Lg. 62 / 2011 republicata, in functia de conducere a unui sindicat poate fi aleasa o persoana care nu face parte din ... (vezi toată discuția)