avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate o persoana sa faca parte in acelasi timp din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate o persoana sa faca parte in acelasi timp din doua organizatii sindicale la acelasi angajator?

Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca o persoana poate sa fie membru in 2 organizatii sindicale aflate la acelasi angajator... La o societate comerciala angajatii erau membrii ai unei organizatii sindicale sa spunem Y, ulterior in urma fuziunii, pentru a avea reprezentativitate sindicatul x, angajatii si-au dat adeziunea la acesta, continuand insa sa fie membrii si ai sindicatului Y, la care platesc indemnizatie de sindicat
INTREBARE Sindicatul Y nu trebuia sa aduca la cunostinta membrilor aceasta situatie atipica si nu trebuia sa opereze aceasta modificare la judecatorie, conform reglementarilor legii nr. 62/2011?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 08:16, 30 Aprilie 2014
In primul rand, nu mai exista angajatorul Y , in urma fuziunii.

In al doilea rand, potrivit art.3 alin.(4) din Legea nr.62/2011, o persoană poate face parte, în acelaşi timp, numai dintr-o singură organizaţie sindicală la acelaşi angajator.
Adica organizatia sindicala Y care exista inaintea fuziunii inceteaza ca urmare a fuziunii?
Fuziunea inseamna ca Y o asimileaza pe X, care nu mai exista dupa fuziune.
@ cristina69

Intr-adevar, asa este.
Sindicatul Y ar trebui sa-si inceteze activitatea, intrucat nu mai exista angajatorul Y. Dar intr-o unitate pot exista doua organizatii sindcale, insa salariatii nu pot f membri de sindicat decat la o singura organizatie sindicala.
Multumesc mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat! Cocollino Cocollino Buna, Fac parte dintr-o organizatie sindicala, care este reprezentativa pentru 3 unitati, din cadrul unui grup. De curand am fost informati despre faptul ca ... (vezi toată discuția)
Membru in doua sindicate mosu1907 mosu1907 Buna seara Doresc sa ma lamuriti cu o problema. Legea sindicatelor precizeaza ca poti fi membru intr.o singura organizatie sindicala. Este prevazuta undeva o ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sindicat ghibirdicgizella ghibirdicgizella BUNA ZIUA As dori sa aflu modalitatea prin care se poate desfiinta un sindicat ,si ce se intimpla cu ... (vezi toată discuția)