avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul caldura pentru un ap situat la ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul caldura pentru un ap situat la ultimul etaj

va rog sa imi precizati daca pentru un apartam situat la ultimul etaj exista o diferenta in calculul (in acele formule complicate)consumului de caldura pentru corpurile de incalzire pentru ca in cazul coloanelor de distributie am vazut ca exista si anume coeficientul de corectie(0,85)raportat la celelalte etaje ''intermediare''..cu multumiri..
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 05:48, 30 Ianuarie 2017
Se aplica coeficient de corectie pentru ultimul etaj si, eventual, pentru pozitia pe coltul cladirii a camerei respective (nu a intregului apartament).
De asemenea se aplica un coeficient de reducere substantial la coloanele verticale.

Sunt doua situatii:
- repartizarea costurilor cu incalzirea locuintei se face in pausal - proportional cu suprafata utila a locuintei, cand pentru apartamente cu aceeasi sup. utila, costurile sunt egale; in acest caz, din proiectare s-a prevazut ca apartamentele situate la ultimul etaj, sau amplasate pe coltul blocului (cu pereti exteriori), sa fie dotate cu calorifere mai mari pentru a asigura un confort termic aproximativ la fel ca la apartamentele situate la etaje inferioare si in interiorul blocului; asadar rezulta o „compensare automata”;
- o a doua situatie este atunci cand repartizarea costurilor cu incalzirea locuintei se face prin repartitoare de costuri; in acest caz firma care face calculul repartizarilor, tine cont de aceste lucruri, face inventarierea intregii instalatii de incalzire si pentru apartamentele situate la ultimul etaj, a celor de la parter si cele situate pe colt, introduc coeficienti de corectie in sensul diminuarii costurilor cu incalzirea;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere calorifere apartament hellboy87 hellboy87 Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și ... (vezi toată discuția)
Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu conductele de distributie si conducte de incalzire la inventarierea caloriferelor? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am studiat subiectele despre inventarierea caloriferelor din bloc, dar din pacate nu a reiesit cum ramane cu conductele. La noi au inventariat ... (vezi toată discuția)