avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de maternitate și contract cesiune drepturi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de maternitate și contract cesiune drepturi de autor

Buna ziua. Sunt în următoarea situație: am un contract de cesiune de drepturi de autor pe perioada determinata, fără a avea alte tipuri de venituri. Firma plateste cu reținere la sursă CAS, CASS, impozit pe venit. Am incercat sa inchei cu CNAS un contract pentru plata contribuției pentru concedii și indemnizații (0.85%) dar ei zic că nu ar poate decât dacă sunt autorizata sa desfasor activități independente. Firma spune că nu poate plati aceasta contribuție. Este vreo modalitate prin care pot beneficia de concediu de maternitate (pre- și postnatal) sau de concediu de risc maternal sau medical in timpul unei sarcini? Știu că acest tip de venit intra la calcul pentru CCC. Mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie maternala? oprea tudor oprea tudor Anul curent , sotia a incetat activitatea la o firma pe 23.05.2011 si a reluat-o la alta pe 24.05.2011.Influenteaza negativ in perspectiva unei sarcini aceasta ... (vezi toată discuția)
Calcul ccc si pre-post ContSters243704 ContSters243704 concediu pre-post natal are aceasi metoda d calcul ca si c d risc doar ca e 85 % dinmediua veniturilor din ultm 6 luni? si cum se calc ccc si se ... (vezi toată discuția)