avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama refuza refuza succesiunea dupa moartea tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama refuza refuza succesiunea dupa moartea tatalui

Buna ziua! Tatal meu a decedat acum trei ani. Mai am o sora iar cu mama nu ma inteleg foarte bine. In urma cu putin timp am adus in discutie ca ar trebui sa facem succesiunea si sa impartim bunurile dar mama mea a refuzat categoric. Este vorba de un apartament , o casa la tara si ceva pamant. Ce pot sa fac daca mama refuza ? Si as vrea sa stiu si cum pot afla daca mama impreuna cu sora mea au facut succesiunea fara mine.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:01, 2 Februarie 2017
Nu va ramane decat sa va adresati judecatoriei.
Adesati-va unui notar public iar in cazul in care nu se poate realiza dezbaterea succesiunii aveti posibilitatea sa formulati o actiune in justitie.
Cam cat timp ar dura o actiune in instanta si ce costuri ar presupune (cu aproximatie)?
O astfel de actiune dureza in jur 2 ani in instanta, dat fiind faptul ca se impune efectuarea unei expertize.

Costurile presupun achitarea unei taxe de timbru calculata la avloarea bunurilor supuse impartirii, costurile unei expertize si eventual onorariul avocatial, in situatia in care o sa apelati la serviciile unui avocat.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
AVOCAT GEORGIANA URIAN, Avocat
Pana sa va adresati instantei, e musai necesar sa mergeti la notar, acolo se incep procedurile si daca nu ajungeti la intelegere sau nu se prezinta, abia apoi va duceti in instanta cu incheierea data de notar.

Alte discuții în legătură

Vrem să dezbatem moștenirea dar nu știm unde sunt ceilalți moștenitori, nu s-a ținut legătura cu ei. cum procedăm? babi2437 babi2437 Buna ziua. Socra mea are un teren agricol unde sunt 4 mostenitorii. Vrem sa dezbatem mostenirea dar nu stim unde sunt ceilaltii mostenitorii. Nu sa tinut ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - mostenire 2 mostenitori, doar unul de gasit andreistan andreistan Situatia este urmatoarea: Linga casa mea este un teren, proprietarul a murit in 2012, are 2 mostenitori(2 nepoti, fii fratelui defunctului, frate mort si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune in instanta florin2014 florin2014 Se poate face dezbatere in instanta fara a merge mai intai la notar? Am consultat un avocat pentru a deschide succesiunea pe cale judecatoreasca si a spus ca ... (vezi toată discuția)