avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIU MINIM GARANTAT PENTRU BUGETARI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIU MINIM GARANTAT PENTRU BUGETARI

Buna ziua!
De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel.
Va rog, lamuriti-ma exact cum se face?
1. Speta:
-salariul minim brut bugetari

Peste salariul minim brut garantat in plata se acorda spor vechime si ce mai e de dat ori salariul minim brut cuprinde toate cele ?

Am colegi care, vin cu incadrare de 741 lei (conf.legislatiei din 2008 -ultima marire la bugetari) + spor vechime + alte sporuri. Problema e ca, nou-angajatii intra direct cu salariul minim garantat + vechime si se ajunge in situatia hilara de a avea salariile egale cu angajatii vechi.

Ce inseamna , de fapt, salariu de baza?? E totuna cu salariu de incadrare ori contine tot?

Pe de alta parte, acordarea de sporuri se face raportat la salariul de baza. Ori, daca tot dau procentul de spor v. in functie de cum se mareste salariul minim garantat, se ajunge in situatia de a tot mari salariul artificial (de ex, spor vechime, care are reglementare clara ca se modifica dupa un anume ani vechime)

Nu stiu daca am reusit sa ma fac INTELES

2. Sporul de vechime reprezjnta baza de calcul pt alte drepturi? Daca da, unde sa caut reglementarea?
CE AM DESCRIS MAI SUS ESTE UN EXEMPLU PE CIFRA MAI VECHI DAR SITUATIA SE REPETA ACUM PE UN SALARIU DE MINIM GARANTA DE 1450 IAR NOI CIVILI DIN MINISTERUL DE INTERNE NELUAND IN CALCUL SPORUL DE VECHIME CUM SE SPECIFICA IN HG1/2017 AVEM UN SALARIU DE 984 LEI.
Va multumesc pt atentie si sper sa mi se raspunda.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 3 Februarie 2017
Legea 330/2009 este abrogata prin Legea 284/2010... probabil la adoptarea noii legi a salarizarii unitare in sectorul bugetar , aceasta lege va fi abrogata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie alinacocolina alinacocolina AS dori sa poata cineva sa imi spuna care este salariul minim de incadrare fara sporuri pentru un muncitor bucatar intr-un spital de psihiatrie,de la ce suma ... (vezi toată discuția)
Aplicare salariu de baza minim brut in institutiile publice avand personal bugetar Jz61 Jz61 As vrea sa ma indrumati, cum se aplica salariul de baza minim brut pe tara, in institutiile publice.Am citit mai multe comentarii in aceasta privinta, parerile ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime jenicaprod jenicaprod Sporul de vechime se calculeaza la salariul minim pe economie ? 975 lei x 24 % = salariul de baza sau in cei 975 de lei se include si sporul de vechime? Atunci ... (vezi toată discuția)