Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Lucrez la un service autorizat de telefonie mobile unde primim componente din afara tarii in ambalaje de lemn si carton.Majoritatea nu sunt la prima utilizare,noi reutilizam aceste ambalaje pentru a trimite marfa in strainatate atat la furnizorul de unde am primit ambalaje cat si altor companii.
Intrebarea este cum ma acopar cu aceste ambalaje introduse in tara conform noii legislatii?Trebuie sa le declar la AFM (declaratia lunar)?sau altor institutii ale statului?Cum ma acopar pe parte financiara?ce documente imi trebuiesc ?
Subiectul este destul de amplu pentru a va putea raspunde cu exactitate intrebarilor dvs. In primul rand trebuie sa intocmiti evidente contabile si extracontabile prin care sa determinati cantitatile de ambalaje importate si pe cele exportate. Aceste evidenta se intocmesc, in functie de situatie, pe baza facturii (invoice), CMR, Packing List, Declaratie vamala de import/export, procese verbale de cantarire. In principiu, diferenta dintre ambalajele importate si cele exportate reprezinta ambalaje introduse pe piata. Aceastea trebuie declarate lunar la AFM. Referitor la aceasta situatie, anual, mai trebuie sa faceti o declaraie si la Agentia de Protectie a Mediului. Financiar, in functie de cantitatile introduse pe piata, exista mai multe alternative: fie platiti taxa catre Administratia Fondului de Mediu, fie incheiati un contract cu o Organizatie de Transfer Responsabilitate, fie va indepliniti obiectivele prin forte proprii.
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.